Dags för Doncasters tredje festivaldag och det bjuds på två Group lopp.

Även idag har vi ett 2-åringslopp på programmet dock över en kortare distans så inte lika intressant som igår då distansen var längre.

Det bjuds också på ett tufft stayerlopp över 3 600 meter för 3-åriga och äldre som ser ut som ett minfält när det gäller att hitta vinnaren.

***

DONCASTER – UK-Tid
1:10 Fillies Handicap Cl2 (3yo+ 0-100) 1m4f SKY
1:40 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 1m6½f
2:10 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 6½f
2:40 Stakes (Group 2) Cl1 (2yo) 5f
3:15 Doncaster Cup Stakes (Group 2) Cl1 (3yo+) 2m2f
3:45 Stakes (Listed Race) Cl1 (2yo) 7f
4:15 Maiden Stakes Cl3 (2yo) 7f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

ATG har sändning och spel.

***

(Spanish Mission / 2.87)
Bytte tränare förra månaden och inledde med en seger direkt, slog (Selino) med tre längder på speedwaybanan Chester. Slagen av (Eagles By Day) med lite över 1 längd i juli i ett Group 1 lopp. Var nere i Dubai och i början av året med visade inget då, låg mest i kön. Vann ett 3-åringslopp i USA förra året över 2 400 meter på Belmont Park med fyra miljoner kronor i första pris. Har bäst meriter och visade bra form senast så hästen att slå i loppet som oddset visar.

(Revolver / 4.00)
Tre starter som 2-åring 6-0-6 över 1 400 meter. Tog ett rejält kliv upp i distans i år och det har blivit sex segrar varav den senaste togs över 3 300 meter så inga problem med dagens distans. Handicap häst som tar ett stort steg upp i klass. Intressant stam på honom då han är efter Slade Power som var en 1 600 meter häst. Tränaren Sir Mark Prescott har tidigare matchat flera hästar för detta lopp, vann loppet 2001.

(Eagles By Day / 5.50)
Har högst formtal i loppet med det är marginellt. Två senaste starterna över 3 200 meter och går nu upp ytterligare men det bör inte vara ett problem om man tittar på stammen. Kommer att ridas avvaktande för att sedan försöka komma med en attack till slut om det finns krafter kvar.

(Red Verdon / 8.00)
Fyra starter här på Doncaster och det har blivit två vinster och två andraplatser. Var senast ute i ett Group 2 lopp i Frankrike över 2 500 meter på en tung bana och det gick sådär, inte är hans bästa underlag. I starten innan vann han ett Group 2 lopp också i Frankrike och slog då Called To The Bar som tränas av Pia och Joakim Brandt. Har straffvikt vilket är ett minus och börjar komma upp i åren.

(The Grand Visir / 11.00) Handicaphäst på slät som även gjort några hinderstarter. Styrka är hans bästa egenskap och har visat fin form i de två senaste starterna. Ett snabbt underlag känns tveksamt och kan vara sårbar på en eventuell slutspeed.

(Selino / 12.00)
Handicaphäst som är ute över passande distans och bantyp. Mötte Spanish Mission i senaste starten och var då slagen med 3 längder. Fyraåring som gjort nio starter så det finns utveckling i honom. Har en del att finna på formtalet.

(Island Brave / 34.00)
Handicaphäst som har en tuff uppgift framför sig. Svårt att se någon utveckling i honom med 36 starter och sex år.

***

Ett riktigt tufft pussel att försöka lägga med många bitar att få på plats.

Vi har handikapp hästar mot Group hästar. En 3-åring som vi inte sett botten i och som får vikt av övriga. En lång distans som det sällan tävlas över.

(Island Brave) bör inte räcka. (The Grand Visir) känns sårbar på en eventuell speed (om) det blir lågt tempo, finns risk för det. (Selino) hade nog behövt ett mjukare underlag för att vända på resultatet mot favoriten.

(Red Verdon) har straffvikt och är sju år, möter tre och fyraåringar och det kan bli tufft. Kan (Revolver) verkligen räcka till här, går från klass 3 och 4 till Group 2, känns tveksamt men det är svårbedömt med sin viktlättnad.

(Spanish Mission) och (Eagles By Day) kvar, har ingen direkt stark åsikt så då går jag för det högre oddset.

VINNARTIPS: (Eagles By Day)

Massa frågetecken i detta lopp och osäkerhetsfaktorn är stor.

Blir ett intressant lopp att titta på ikväll, reser till Stockholm under dagen.

1a Spanish Mission 2.50
2a Selino 13.00
3a The Grand Visir

Lopprepris: (Eagles By Day) Grå – Grå
Länk: https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1157283?showResult=yes

***