Dags för den andra dagen av Punchestowns festival där Gold Cup ett Chase lopp över 4 900 meter är dagens huvudlopp.

På Ascot så för vi se de senaste årens stayerkung göra sin årsdebut i ett Group 3 lopp över 3 200 meter. Det bjuds även på ett Group 3 sprinterlopp över 1 200 meter för 3-åringar.

***

ASCOT (ATR) – UK-Tid
2:10 Fillies Conditions Stakes Cl3 (3yo) 1m
2:45 Stakes (Group 3) Cl1 (4yo+) 2m
3:20 Stakes(Group 3) Cl1 (3yo) 6f
3:55 Stakes (Listed Race) Cl1 (4yo+) 1m

PUNCHESTOWN (IRE) (RTV)
5:20 Novice Hurdle (Grade 1) (4yo+) 3m
5:55 Punchestown Gold Cup (Grade 1) (5yo+) 3m½f

***

LOPPREPRIS: ENGLAND / IRLAND
RTV: https://www.racingtv.com/results
ATR: https://www.attheraces.com/results

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

RACEDAY LIVE (Full Live Service)
Reportrar på plats på banan som ger information om underlag med mera.
https://www.racingpost.com/

***

ASCOT
2:45 STAKES (GROUP 3) CL1 (4YO+) 2M
(Stradivarius / 1.75)
Har dominerat stayerloppen i England de senaste åren. Det sista loppet förra säsongen på Ascot var dock ingen succé men hade då startat i The Arc tretton dagar tidigare så en ursäkt fanns. På slutet provade han även på distansen 2 400 meter par gånger och får väl godkänt för insatserna där men den distansen är för kort för han.

Brukar gå bra direkt i årsdebuten. Rids på väntan för att spela ut sin vassa speed till slut. Hög klass på honom och har sexton segrar på tjugosex starter varav tre segrar har tagits i Ascot Gold Cup. Klart högst formtal i loppet.

Har blivit sju år nu så det blir intressant att se framöver om han kan hålla de yngre hästar ifrån sig.

(Nayef Road / 4.50)
Mötte (S) i två starter förra året och fick se sig besegrad i båda. Vann det här loppet förra året som då gick på banan Newcastle. (S) var inte med den gången. Brukar ridas i ledningen och försöka hålla ett bra tempo för att dra ur speeden hos sina motståndare. Han har lite svårt att växla tempo och det brukar (S) utnyttja till sin fördel.

INTRESSANT STARTHÄST: STRADIVARIUS

LOPPREPRIS: https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1198247?showResult=yes

***

PUNCHESTOWN (IRE)
5:55 GOLD CUP (GRADE 1) (5YO+) 3M½F
(Al Boum Photo / 2.50)
Har vunnit Cheltenham Gold Cup två år och jag var inne på att det skulle bli en tredje seger i år men så blev det inte och mina pengar gick upp i ett stort rökmoln. Har bara gjort två starter denna säsong så det bör fortfarande finnas krut kvar i honom. Har gjort tre starter här på Punchestown men har inte lyckats vinna vilket är negativt. Var slagen av hans stallkompis (K) i det här loppet 2019.

(Clan Des Obeaux / 4.25)
Engelsk gäst som inte har statistiken på sin sida. 2010 var det senaste året en engelsk gäst vann det här loppet. Efter ett par tveksamma insatser i början av säsongen så satte man på honom sidomuffar i senaste starten vilket gav en positiv effekt. Har samma formtal som (ABP) vilket är högst i loppet. Tränaren har tidigare vunnit med Neptune Collonges här så det här är inte någon picknickutflykt till den gröna ön.

(Kemboy / 4.50)
Gillar Punchestown betydligt bättre än Cheltenham där han inte lyckats vinna på sex försök och har haft en rad misslyckanden. Vann Paddy Power Irish Gold Cup i början av februari och visat bra form på här på Irland. Kommer säkerligen utmana sin stallkompis på upploppet som han slog i det här loppet 2019 med två längder.

INTRESSANT STARTHÄST: X
Svårbedömt sevärt lopp. Har ingen starkare känsla för någon av dem så det blir ett lopp att titta på för mig.

LOPPREPRIS: https://www.racingtv.com/results/ireland/322339-punchestown-ireland/28-Apr-2021/1755

***

Bet365 har lägsta insats (5 kr eller 2.50 vinnare/plats) vilket kvalificerar att se ett lopp live, miniminsats per lopp. Klicka på högerpil för att få upp ”ett litet” fönster som visar loppet. Sändningen kommer i gång cirka 2 minuter innan start, ladda om sidan om loppet inte kommer upp.

Betfairs spelbörs har en lägsta insats på 30 kr för att se loppet där.

Tips: Zooma upp browsern för att få fönstret större.

***