Dag två av fem och vi bjuds på två Group lopp på dagens program.

Dagens höjdpunkt är Sussex Stakes ett Group 1 lopp över 1 600 meter där 3-åringar ställs mot äldre vilket ger en extra krydda till loppet då de har en viktlättnad. På programmet även ett sprinterlopp för 2-åringar över 1 000 meter av Group 3 klass.

***

GOODWOOD – UK-Tid
1:10 Fillies Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 1m2f
1:45 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 2m4½f
2:15 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 1m4f
2:45 Stakes (Group 3) Cl1 (2yo) 5f
3:15 Sussex Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m
3:45 Fillies Conditions Stakes Cl2 (2yo) 5f
4:20 Handicap Cl3 (3yo+ 0-95) 7f

Vill någon läsa om ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

ATG har sändning och spel.

***

Goodwood: Morning update
Going: Good
Weather: Cloudy but dry

***

2:45 STAKES (GROUP 3) CL1 (2YO) 5F
Har ingen koll på dessa 2-åringar som är ute över sprinterdistansen 1 000 meter. Vi har sex hästar under tio gånger och favoriten i 4.50 så ett minfält för den som är spelsugen.

1a Steel Bull 3.00
2a Ben Macdui 17.00
3a Internationaldream 51.00

Lopprepris:
Länk: https://www.racingtv.com/news/steel-bull-creates-strong-impression-in-molecomb-victory

***

3:15 STAKES (GROUP 1) CL1 (3YO+) 1M
(Siskin / 3.00) irländare som kan flytta på sig och är obesegrad i fem starter. Startade senast i irländska 2 000 Guineas som han vann på ett bra sätt. Tränaren Ger Lyons har han i toppform men varnar lite för att det är de tuffaste motståndarna han mött. Får vikt av sina äldre motståndare.

(Mohaather / 4.00) visade senast att han har en vass speed och enligt tränaren har han fart att vinna över 1 200 meter. Har mött (CM) och fick då ses sig besegrad i Queen Anne Stakes men hade positionsproblem i det loppet. Har inte gjort så många starter (7) i sin karriär och är under utveckling. Skall ge vikt här som 4-åring men är en mycket intressant startande.

(Kameko / 6.00) satte nytt banrekord när han vann engelska 2 000 Guineas i sin årsdebut, snabbt underlag. Var senast ute i Derbyt (sämsta någonsin?) som går över 2 400 meter en distans som jag var säker på att han inte skulle stå hem men han slutade 4a och höll för mig överraskande bra. Kliver nu ner i distans vilket är ett klart plus. Får vikt av de äldre hästarna.

(Circus Maximus / 8.00) riktig streetfighter som motståndarna inte vill ha i närheten av sig när det börjar ta emot i slutet av ett lopp. Kan hålla en hög fart men har lite svårare att växla tempo. Vill helst ha en tuffare avslutning än Goodwood erbjuder och är sårbar på speed som några konkurrenter har här. Har två stallkompisar i loppet och någon av dem kommer troligtvis hjälpa till att hålla uppe farten i loppet.

(Wichita / 8.00) är skriket i loppet.

Inte helt lätt att få ihop pusselbitar i detta mycket intressanta lopp. Gillar (Circus Maximus) men jag tror han kan få problem när attackerna kommer till slut. Irländska (Siskin) är obesegrad men det är några tuffa motståndare och jag är lite tveksam att kliva in på honom.

Två kvar på listan som jag är intresserad av (Mohaather) och (Kameko) och här blir det riktigt svårt, jag har svårt att välja bort någon av dem. Brukar gå för 3-åringen som i det här fallet är (K) men jag gillar (M). Jobbigt när valet står mellan två hästar, det brukar sluta som när man ska välja kö på systembolaget, det bli fel.

Att spela båda känns heller inte riktigt bra med tanke på oddsen och det gäller att vara 100% säker på att jag läst loppet rätt, vilket jag inte är… Jag vill ha action i loppet så till slut blir det att jag delar på min raka 1 enhet som jag alltid spelar oavsett vilken sport det är.

VINNARSPEL: Mohaather och Kameko

1a Mohaather 4.00
2a Circus Maximus 7.00
3a Siskin 3.25
4a Kameko 6.00

Lopprepris: (Mohaather) Blå/Vit – Blå/Vit / Kameko (Röd – Röd)
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=fw0z8TCjbxc

Positionsproblem för båda mina spel och det såg mörkt ut 200 kvar att få med sig något tillbaka.

Mohaather looked in trouble having got no run and been shuffled back to last with 2f to run, just as Siskin was making his move, but having been angled to the outside he produced a deadly last furlong, getting there in plenty of time and winning with something to spare.

Kameko, the Guineas winner who finished fourth in the Derby, had a little bit to prove against some of these returned to 1m, but he’d likely have finished second with any sort of run, being stuck behind Circus Maximus with one always to his outer keeping him in. He crossed the line with plenty up his sleeve and his rider felt he would have won.

***

Vilken tjej hon är (Double Exposure) spets och slut.

(Ecurie D.) visade att han hör hemma i eliten, avslutade bra från en hopplös position i loppet.

***