Dags för första dagen av fem-dagars-festivalen Glorious Goodwood.

Höjdpunkten idag är Group 1 loppet Goodwood Cup över den tuffa distansen 3 200 meter. I loppet får vi se senaste årens kung över längre distanser försöka ta sin fjärde raka seger i loppet.

Vi bjuds även på två Group 2 lopp över 1 400 meter. Ett för 2-åringar där favoriten har den tunga kombinationen A P O’Brien och Ryan Moore bakom sig samt ett lopp för 3-åriga och äldre hästar där favoriten bär de klassiska blåa färgerna (Godolphin).

***

GOODWOOD – UK-Tid
1:10 Fillies Handicap Cl3 (3yo+ 0-95) 1m
1:45 Handicap Cl2 (4yo+) 1m2f
2:15 Stakes (Group 2) Cl1 (2yo) 7f
2:45 Stakes (Group 2) Cl1 (3yo+) 7f
3:15 Goodwood Cup Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 2m
3:45 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 5f
4:20 Maiden Stakes Cl2 (2yo) 6f
4:55 Fillies Handicap Cl3 (3yo+ 0-95) 1m4f

***

Vill någon läsa om ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

ATG har sändning och spel.

***

Goodwood’s showpiece meeting is set to start with conditions on the easy side of good, but a dry week is forecast with temperatures set to rise as the five-day festival progresses.

Since a downpour on Saturday yielded 12mm of rain, the track has faced only periods of drizzle, the last of which was expected to have passed by Monday evening.

“It’s looking dry, sunny and increasingly warm as the week progresses,” said clerk of the course Ed Arkell, who described the going as good, good to soft in places on the eve of day one.

***

2:15 STAKES (GROUP 2) CL1 (2YO) 7F
(Battleground / 2.35) är toppstoet (Found) första föl så han har många ögon på sig. Inledde sin tävlingskarriär godkänt med en femteplats i ett Maiden lopp. Var betydligt vassare i sin andra start när han vann ett Listed lopp under Royal Ascot festivalen. Hur bra det loppet var kan diskuteras men han utförde sitt jobb på ett bra sätt.

Känslan är att han lite bättre på längre distanser än 1 400 meter och Goodwood är något lättare än Ascot så inte helt optimalt. Fin typ som blir intressant att följa framöver. Allt väl med honom efter senaste starten enligt tränaren Aidan O’Brien.

Inget spel för mig i 2-åringsloppen.

1a Battleground 2.65
2a Devious Company 5.00
3a. Youth Spirit 7.50

Lopprepris: (Battleground) Orange/Blå – Orange/blå
Länk: https://www.racingtv.com/news/vintage-performance-good-enough-for-battleground

***

2:45 STAKES (GROUP 2) CL1 (3YO+) 7F
(Space Blues / 3.50) årsdebuterade nere i Dubai i mars i ett Group 3 lopp som storfavorit (1.65). Kom inte alls upp till sin normala form som (7a) och hängde höger under loppet. Två starter sedan dess i Europa som slutat med seger varav den senaste togs i ett Group 3 lopp i Frankrike.

Har fem segrar på elva starter så håller bra klass. Formraden visar (112211) över dagens distans. Skall inte ha några problem med dagens underlag, går på de flesta. Har inte startat på Goodwood men det bör inte vara ett problem.

Har tolv motståndare mot sig och startbox (10) vilket gör att han bör vara på tårna direkt i starten för att försöka undvika positionsproblem i loppet. Tränaren Charlie Appleby säger att han är i bra form och är stallets nummer 1 i loppet men han har två stallkompisar i loppet som tränaren inte vill räkna bort helt.

Gillar inte riktigt startläget på (SB) med tanke på oddset och det är många hästar i loppet. Distansen 1 400 meter brukar jag heller inte spela så inga större svårigheter att stå över loppet.

1a Space Blues 3.00
2a Duke Of Hazzard 6.00
3a Escobar 41.00

Lopprepris: (Space Blues) Blå – Blå
Länk: https://www.racingtv.com/news/space-blues-powers-to-lennox-stakes-victory

***

3:15 GOODWOOD CUP STAKES (GROUP 1) CL1 (3YO+) 2M
(Stradivarius / 1.60) håller liksom damerna (Enable) och (Magical) absolut högsta klass och har samma egenskaper, lättplacerad, ligger inte på i loppet, kan växla tempo och vill vinna. Kommer bli väldigt tomt när dessa tre favorithästar slutar tävla. Finns inte så mycket mer att säga om (Stradivarius). Han kommer att göra ett bra lopp som vanligt.

(Santiago / 3.00) får ett ton av vikt av (S) som 3-åring. Två starter i år som slutat med seger. Vann Queen’s Vase under Royal Ascot festivalen över 2 800 meter. Senast var det irländska Derbyt över 2 400 meter så han kliver upp i distans idag. Tränaren Aidan O’Brien tycker loppet passar så distansen tycks inte oroa och formen är bra.

Penningköparna kommer kliva in igen här på (Stradivarius), tidigare var det (Enable) och (Magical) som fyllde på spelkontot Jag står dock över den här gången med tanke på vikten (Stradivarius) skall ge bort till (Santiago). Det kan bli tufft om denna är ytterligare förbättrad och som 3-åring skulle det inte förvåna.

Ett spännande lopp väntar där jag hoppas att (Stradivarius) kan vinna loppet för fjärde gången. Något som grannarna säkerligen kommer höra när det är dags för upplopp.

1a Stradivarius 1.60
2a Nayef Road 21.00
3a Santiago 2.85

Lopprepris: (Stradivarius) Svart – Gul
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=AK03FwXYTaU

***

Ser fram emot kvällens travtävlingar på Jägersro som håller hög klass som vanligt.

Kan eller vill man svara en rusande (5) Vitruvio med (4) Double Exposure om han nu är maxad i utrustningen?

Hur kommer (10) Ecurie D klara sig mot detta motstånd?

Kommer (7) Campo Bahia motsvara stallsnacket?

Många frågor, svaren har vi 21:15 ikväll.

***