Lavec Kronos var en imponerande vinnare i Sprintermästaren igår. Lutfi Kolgjinis popularitet bland publiken var påtaglig efter segern på nytt banrekord.

Efter en rafflande torsdag på Halmstadtravet vill jag ha mer. Förutom kvällens V65:a så körs även V75 imorgon på Sveriges första open stretch-bana. Detta är en viktig faktor att tänka på när man analyserar lördagens V75-lopp. Jag har sagt det förr; jag gillar inte extraspåret. Nu är det dock bara att gilla läget och jobba stenhårt.

Jag har hittat ett bra drag i V75-7, lopp 10. Det är 9 Witness To History som jag tycker har underskattats en aning. Formen är riktigt bra och med lite tur så kan Torbjörn Jansson få rygg på ledaren. Ekipagets har nämligen rygg i starten på startraketen 1 Tom Raider. När luckan kommer(open stretch eller utvändigt) har Witness To History en vass speed att avgöra med. Distansen passar bra och motståndet känns något enklare än på slutet.

Expekt erbjuder 12.50 i vinnarodds, vilket får 1 unit. Expekts platsodds 3.75 spelas med 3 units.


Allsvenskan har haft uppehåll under U21-EM. I helgen sätter serien igång igen och jag har hittat två överodds. I bägge fallen handlar det om två relativt jämna matcher, där jag hoppas att hemmafördelen ska fälla avgörandet.

Örebro-AIK  1:a
2.40 hos Svenska Spel
Insats: 2/10

Hemma i Örebro har ÖSK imponerat i de flesta matcherna i vår. Visst kan AIK ta poäng men Svenska Spels hemmaodds är för högt. De är faktiskt marknadshögst med 2.40.

Spela här:

oddset

Halmstad-IFK Göteborg 1:a
2.95 hos Centrebet (eller Expekt)
Insats: 1/10

Robin Söder skadad, Sebastian Eriksson avstängd och Pontus Wernbloom såld till AZ Alkmaar. Tre tunga avbräck för Blåvitt, som har blivit favoriter i en öppen match. Man har tio raka matcher utan seger mot just IFK Göteborg men det är ingen statistik att snöa in på. Däremot har Halmstad bara gjort ett mål på de fyra senaste seriematcherna och uppehållet kom lägligt.