En av Stockholms absolut största fördelar är det stora urvalet av Restuaranger för vitt skilda smaker och plånböcker.

Söder där jag bor(500m från kanalplan) är dessvärre ganska tråkigt ur just matsynpunkt, det finns desto fler barer och stans bästa ölschapp i form av Kvarnen och Pelikan. Därutöver finns en uppsjö barer, där jag dessvärre är sämre bevandrad, men jag gillar Morfar Genko samt Nada .

Bra Grekisk mat går att få på Kamarina, dessutom till vettiga priser. Likaså har Östgötakällaren bra husmanskost och fin atmosfär,  båda klassiska kvarterskrogar.

På Kungsholmen känner jag till flera bra köttkrogar, Rosmarin är min personliga favorit som drivs av samma ägare sedan många år tillbaka, och där döttrarna serverar lite Österikisk influerad mat. Dessutom väldigt prisvärd. 

Mäster Anders som ligger granne på Hantverkargatan är en utmärkt Restuarang,men snäppet elegantare och lite dyrare. Spisa hos Helena är också en trevlig kvarterskrog på Scheelegatan.

När det gäller fisk så får man åka till city för att äta i dom flesta fall. Sturehof har nog Stockholms bästa fiskurval, och är inte lika grädd och Smörfrälsta som Eriks.  Jag är mycket förtjust i Operakällarens bakficka(tvärsimot Cafe Operas ingång en trappa upp) med Stockholms absolut vackraste Jugendinteriör och bekvämaste soffor.  Tyvärr är inte maten alltid lika bra.

Återkommer med fler tips framöver!

//Hatten