För tredje gången (3) i år så har fel ordningsföljd utdömts av travsporten, huruvida spelarna blivit lidande var gång är för tillfället okänt, likväl fasthåller ATG att de förfördelade spelarna icke ska ersättas.

Det är naturligtvis fullständigt befängt , ett spelbolag som gör fel SKA ta naturligtvis ansvara gentemot spelarkåren, spelarna MÅSTE alltid hållas skadelösa, det är en av orsakerna till totalisator har hög skatt, det ingår i avtalet att spelsäkerheten måste i alla lägen hållas, , om spelarrangören sedan fakturerar arrangerande travbana är fullständigt egalt för spelarkåren !

Detta måste naturligtvis ansvariga för licensutgivningen, dvs Spelinspektionen ta upp juridiskt, samt bestämma replessarie för ett spelbolag som så lättvindigt hanterar spelsäkerheten och kundernas förtroende.

Gör om och gör rätt ATG !

Fotnot:

Utmärkta travtidningen Sulkysport har intervjuat ATGs ansvariga Markus Wahlman

  • – Enligt vadhållningsreglementet kan totoordningsföljden ändras om ett fel upptäcks inom tio minuter. Här dröjde det en timme och 20 minuter, säger ATG:s totchef Markus Wahlman.

    Det finns dock en möjlighet kvar: att de (få) drabbade spelarna som nu inte fick utbetalning på loppets korrekta ordningsföljd kompenseras som en form av goodwill.

    – Det skulle man kunna tänka sig, men då måste man också reda ut vem som ska betala. I det här fallet begicks felet på Skelleftetravet, när måldomaren såg fel på målfotot och fastställde en ordningsföljd som först över en timme senare ändrades. Jag har idag pratat med Svensk Travsports nya chef för funktionärerna, Johnny Staaf, om hur väsentligt det är att måldomarna är noga med ordningsföljden bakom vinnaren. Det här är tredje gången i år det blivit fel, säger Markus Wahlman.