Jag har hittat ett överodds i Superettan imorgon måndag. Landskrona BoIS har redan hunnit reta upp sina gnälliga fans, som alltid kräver en topplacering. Det är visserligen inte så konstigt då man givetvis vill tillbaka till Allsvenskan. Laget har precis som ifjol haft en del skadeproblem i inledningen av serien. Senast svarade man för ett riktigt bottennapp då Ljungskile kunde vinna rättvist med 3-0 nere i Skåne.

Nu är det dags för hemmamatch igen. Mjällby åker över länsgränsen för att revanschera sig. Även de kommer nämligen från ett bottennapp. Kanske inte lika dåligt spelmässigt som BoIS, men 0-1 hemma mot Qviding var förstås en stor missräkning. Jag tror att det passar Mjällby bra att komma till Landskrona IP i det här läget. Själva är man alltjämt i serieledning efter 5-2-0 på de sju första matcherna. Mjällby är utan tvekan ett av seriens bästa lag och man kommer inte att bjuda BoIS på något.

Hemmalaget har bl a fått kritik för att man slår för långa och raka bollar mot framförallt Pär Cederqvist. Nu vet jag att man gärna spelar en annan fotboll, men förmågan att rulla boll kanske inte finns just nu. Oavsett Landskronas ambitioner som klubb så känns man numret mindre än Mjällby just nu. Nu saknas två av lagets viktigaste spelare JP & JP (Johan Persson och Joakim Persson) pga avstängningar, vilka verkligen kom olägligt just nu.  Någon särskilt stor hemmaplansfördel kan vi inte räkna in och jag finner bortaoddset för högt.

Den raka tvåan är spelbar från 2.40 och uppåt medan -0.25 är spelvärt över 2.10. Vill man rentav ha pengarna tillbaka på krysset så är 1.80 ett krav.

Rak tvåa: Blue Square 2.63, PaddyPower 2.60, Ladbrokes 2.50, Expekt 2.50…

-0.25: 2.21 asien (SBO t ex)