Tyska Bundesliga är igång och jag har hittat två spelvärda odds i den andra omgången.

Stuttgart gjorde en stark säsong ifjol och nu har man förstärkt med bl a Aleksander Hleb (lån) från Barcelona och Pavel Progrebnyak från Zenit St. Petersburg. Jag tror på en ny topp 3-placering den här säsongen. I premiären bjöd man ruggigt hemmastarka Wolfsburg på tufft motstånd men förlorade till slut med 2-0. Nu är det dags för säsongen första hemmamatch och det blir inte lätt för gästande nykomlingen Freiburg att komma in på en kokande Mercedes-Benz Arena. I premiären mot Hamburg (1-1) var Freiburg annars det bättre laget. Nu är det dock bortaplan och ska man praktisera den höga press man använde mot Hamburg så tror jag man straffas betydligt hårdare den här gången.

Det verkar inte krävas några alarmerande förändringar i något av lagen nu och jag tror hårt på hemmaseger. Det finns förmodligen större värde i handikappoddsen än i raka 1:an. Ifjol så vann Stuttgart 12 hemmamatcher i ligan; 9 av dem med minst 2 mål. Freiburg å sin sida förlorade 5 bortamatcher i andraligan; 4 av dem med minst 2 mål.

Jag tar ställning för minst tvåmålsseger och spelar Stuttgart -1.5 till oddset 2.59 hos Pinnacle.
Insats: 4/10

Sedan spelas även Hannover till 1.95 hos Unibet (finns till 1.94 hos Pinnacle). Jag är inte helt säker på var Hannover står för tillfället men de känns en aning underskattade. Mainz imponerar inte på papperet och bör få svårt även på gräset, så att säga.

Insats: 2/10