…i E3-kvalet i somras, i Druidens hemtrakter. Då såg jag två hästar som flög fram i avslutningen. Loppet vanns av en viss Zola Boko, som nu har tjänat 2 miljoner och av många kallades Europas bästa treåring ifjol. Vilka var de spurtande hästarna då? Jo, den ena var Red Hot Dynamite som sedan vann finalen (Zola Bokos enda förlust på de 8 senaste starterna) och nu har tjänat 4,5 miljoner! Den andra var No More Headache. Det har inte blivit riktigt lika mycket pengar på kontot här, milt uttryckt.. 128 000 riksdaler innebär dock många begränsade motståndare och jag tror att No More Headache får en fin 4-årssäsong.

Ikväll har han lottats till spår 9 och Sören Eriksson sitter alltså i andraspår direkt. Med ett lopp i kroppen bör formen vara i kommande och får ekipaget rygg sista 700 tror jag många ekipage passeras. Med ett tufft inledningstempo i täten kan det räcka långt och tillåt mig lansera en teori: Ingen nämner 4 Smalltown Brat i förhandssnacket om spetsstriden. Jag tror faktiskt  att han kan spetsa vid full laddning. Vid flera tillfällen har jag klockat honom till 07-08 i ett par hundra meter och med den kvickheten bakom bilen är det inte lätt att svara upp invändigt. Favoriterna har spår 1,2 och 7 och med mitt spetsbud i tankarna så kan det bli en något hetsig inledning, vilket gynnar mitt spel.

Expekt erbjuder 3.35 i odds på att No More Headache är bland de tre främsta i mål. Jag spelar 2 units på det och ser redan fram emot de härliga årgångsloppen 2010.