Jag skuddade civilisationen av mig fortare än kvickt och åkte ut på landet, som ligger 4 mil norr om STHLM, Brottby heter närmaste by.

Här lever släkten i högönsklig välmåga och har så gjort dom senaste 35 åren. Flera stora fördelar finns här ute, bland annat en sjö, Garnsviken som är en vik till Östersjön med sluss och grejor.

Garnsviken är ganska grund och mycket lång, leder ända upp till Uppsala i forntiden, men landhöjningen har minskat på farbarheten.

Garnsviken har förutom hyggligt Gäddfiske samt stora Aspar, också egenheten att frysa väldigt tidigt, samt ibland ge fantastiska glansisar. Och GLANSIS är det verkligen nu, man behöver knappt lyfta på skridskorna för att få fart. Helt otroligt häftigt att få åka på ren kärnis utan snö och dylikt. Med lite tur kanske det går att få i hop ett hockybocky gäng och lira lite tvåmål, var väl 25 år sedan sist.

Dessutom ett trevligt trendbrott mot skidåkningen i fjällen. Ni som bor inom avstånd som är farbart bör verkligen ta chansen närmaste dagarna och åka.

MVH Hatten