*V64*

Onsdag igen, vilket som vanligt innebär V64 på Solvalla. Den här gången är omgången jackpotförstärkt och även ni som inte brukar välja V6-varianten måste verkligen satsa på det idag. I alla fall om ert mål är att gå plus på travet i längden. För er som inte vet så kan man kryssa för V6 på kupongen, vilket innebär att man endast spelar för sex rätt. Då jackpotpengarna bara ligger i sexrättspotten är det därför spelstrategiskt riktigt, då man med detta alternativ får 2,5 gånger utdelningen.

Till loppen då. Omgången ser lite annorlunda ut då den ramas in av två extremlopp: Avdelning 1 över korta 1140 meter och den avslutnde avdelningen, där hästarna ska springa hela fyra varv. Jag är på det klara med hur jag ska lösa de loppen och hoppas att jag har hittat några skrällar även i loppen däremellan. Mest fokus har jag i texten lagt på avdelning 2 och 3; de lägsta klasserna och därmed även de mest okända hästarna. Men lita på att även övriga lopp är välanalyserade.

V64-1

Favoriten/Spelidén:
5 Skully Gully är storfavorit i det här extremloppet över ett drygt varv. De här loppen brukar vara svåranalyserade. Jag tror att 3 Ryan Trot gör som han brukar och bombar till spets. Sedan är det givetvis inte lätt att ta längder. Men om man jämför Ryan Trots senaste prestation med Skully Gullys så finns det inte att Ryan Trot ska hålla undan. Den enda som skulle kunna utmana favoriten är 7 Excallibur. Nu är det tveksamt om han har toppform, vilket krävs mot Sveriges just nu bästa sto. Jag spikar!

V64-2

Favoriterna:
Det är i nuläget väldigt jämnstreckat mellan flera hästar i den andra avdelningen. Vi betar av dem:
4 Estancia har inte varit stabil bakom bilen men den här gången blir det ett öppet huvudlag, vilket bör innebära att hon går felfritt. Någon ledning är det därmed inte tal om och dessutom sparar man barfotakörningen, som enligt tränaren gav ett positivt svar senast. Däremot verkar hästen vara under utveckling och nu kör Erik Adielsson iställer för Carl-Johan Jepson, vilket förmodligen kommer att innebära en växel till.
5 Titicaca Brick testades i kvalet till Oaks barfota runt om. Hon fungerade inte som bäst den dagen och med skor på senast såg hon klart förbättrad ut. Visst fanns det krafter kvar i mål, men jag vef inte om det sa så mycket. Hon är min spetsfavorit och från ledningen räknas hon tidigt.
8 Frenchise kan hamna byngligt till från sitt utgångsläge (Örjan backar sist?) och därmed är hon sårbar. Hon kan verkligen lägga mycket mark under sig och får inte Jorma bluffa bort ett varv i spets så kan ”Gubben i lådan” och Frenchises spurt räcka ända till seger.
9 Cheek Ribb har svarat för plusbetonade insatser på slutet och här sitter Åke Lindblom i andraspår direkt. Fartmässigt duger hon långt här men även om den gode Åke vinner på Solvalla då och då så har jag ingen riktig känsla för att han får segerdefilera ikväll.

Spelidén:
7 Global Legacy var klart bra senast och krånglar det inte för mycket från sjundespåret så kan hon mycket väl vinna loppet. 1 seger på 12 starter låter skralt men faktum är att hon har mött en hel del tuffa tjejer. Hon har inte sämre chans än favoriterna och som 15-procentare är hon ett riktigt bra streck.

I övrigt:
Det är svårt att läsa utvecklingskurvorna på de treåriga stona. Sett till det som dessa ston har visat hittills så kan de flesta vinna loppet. Ska jag framhålla någon skräll så blir det 1 Sugargirl, som är tillbaka efter en tids vila. Hon tränar bra och från vinnarhålet blir hon livsfarlig.

V64-3

Favoriten:
1 Jobbig Sand har fått ett passande utgångsläge då han är startsnabb. Han är helt klart bäst i spets och med Björn Goop i sulkyn ska segerchansen vara hyfsad. Någon spik tycker jag dock inte han är, då det finns flera kapabla motbud.

Spelidén:
3 Vekas Ingo är en häst som duger i värre sällskap än detta. Han är snabb från start och bör hamna bra till här. Senast höll han bra mot två riktigt bra hästar och formmässigt har han nog gått framåt till den här starten.

I övrigt:
9 Trackstar har fått många streck på sig och han är tillräckligt rejäl för att kunna vinna loppet. Han är dock beroende av ett tufft tempo då han knappast tar längder på täten till slut annars. 7 Trubadur är lite bortglömd och skulle Pahlefors få till styrningen är det ett roligt streck. Även skrällen 8 Ridgehead Cahore räknas om formen sitter där efter en tids paus från tävlandet. Däremot är 6 Effe Roc överstreckad i mina ögon då formen är ett frågetecken. Kan vinna om han är i fullgott skick och får ett perfekt lopp. Men som hårt betrodd är han inte särskilt intressant.

V64-4

Favoriten:
5 Marshal Hackstable är relativt klar favorit i nuläget. Claes Svenssons fyraåring har gjort det bra hittills och kommer nog tjäna fina pengar framöver. På 8 starter har det blivit 3 segrar och totalt 6 platser bland de tre främsta. Jag är tveksam till om han är tillräckligt snabb mot dagens motstånd, medeldistans känns mer passande, men den här gången sitter Björn Goop i sulkyn. Han får fart på de flesta hästarna och givetvis är det farligt att räkna bort ekipaget. Jag tror dock att det krävs 14 blankt för att vinna loppet och det är tveksamt om Marshal Hackstable verkligen klarar det. Det skulle vara om Goop hittar till spets då (inte omöjligt att han kan köra sig dit då 4 Xray Hornline är struken), men jag slipper helst för många OM kring en favorit.

Spelidén:
7 Nautilus Hall har jag följt noga under året. Jag blev glad då jag såg hästen i startlistan även om spåret såg tråkigt ut. Nu har de strukit en häst innanför och spår 6 anser jag vara avsevärt bättre än spår 7 bakom bilen på Solvalla. Femåringen kan pinna iväg bra bakom bilen även om det bör bli svar invändigt. Då han är otroligt effektiv med ett rygglopp så kommer Tony Wallin först och främst se till att hitta en bra position. Om loppet sedan blir kört som jag hoppas och tror, i relativt högt tempo och helst med favoriten i dödens, så tror jag ingen kan utmana Nautilus Hall på speed. Nu måste det klaffa, något det inte gjorde på Solvalla näst senast när han satt fast med vinnarkrafter, men han utgör som sjuprocentare(!) den roligaste delen av mitt tvåhästarslås.

I övrigt:
Mitt andra streck är 11 Digital Render har lottats till ett tråkigt utgångsläge. Från stallet är men pessimister trots att formen är på topp. Visst är treåringen utlämnad från spår 11 men samtidigt tror jag att han är tuffast av alla. Stefan ”Tarzan” Melander kör själv denna gång men de tog i augusti/september två raka segrar tillsammans. Jag tror Digital Render har störst segerchans i loppet och då han inte är favorit är han gjuten på systemet. Den fjärde hästen som jag räknar in i segerstriden är 6 Cosette Pontmercy. Hon körs troligen offensivt även den här gången men blir det dödens lär hon vara sårbar på speed. Dessutom har hon agerat hetsigt. Oskar Svanberg som hårt betrodd på V64 känns väl inte heller helt klockrent men jag erkänner att det kan vara dumdristigt att lämna henne utanför lappen. I Kalmar näst senast utklassade hon, via en 13-tid, exempelvis alla utom finfina Prince L.

V64-5

Favoriten:
2 Mr New Dawn imponerades jag av näst senast, då han via ett slutvarv under 1.10 avgjorde lätt. Senast var han min spelidé och som jag trodde och hoppades höll han ledningen och vann sedan. Jag tror det är hyfsad chans till repris ikväll. Trots att han är betydligt mer betrodd ikväll så kan han vara en spik. Jag som spelar reducerat system använder honom som utgångshäst men på ett ”rakt” system förordar jag spik TROTS att jag även spikat megafavoriten i första. Skrällarna får man klippa i de andra loppen.

I övrigt:
Jag är som sagt inte helt övertygad i spelvärdet på Mr New Dawn och bakom känns det öppet. 5 Bull Trap går framåt med senaste loppet (nnars är han totalt chanslös!) och man låter uppåt i stall Stig H. Jag tror dock han behöver ett lopp till innaanför västen och streckar istället bortglömda 8 Q.Forty Five, som är en kanonhäst. Läget minskar vinstchansen men sedan är han ju också streckad därefter. 3 Target Player vill man inte ge en toköppning som senast och det är den störst anledningen till att jag tror på mr New Dawn; Jorma Kontio nöjer sig väl med ledarryggen nu? 10 Elton Silvio har i mina ögon varit underskattad, allt som oftast. Då han vinner alldeles för sällan kanske det är jag som haft övertro på honom men jag kan inte rå för att han ser riktigt bra ut. Prestationerna är ofta bra mot hårt motstånd och nu ändrar man i utrustningen. Faller det väl ut är han ett tidigt motbud.

V64-6

Favoriten:
15 Scargel står med 80 meters tilägg. Det känns svettigt värre men han är stark och då loppet körs över mastiga fyra varv betyder det inte lika mycket. Här kan han få göra grovjobbet själv och då blir det inte lätt att plocka ner samtliga till slut.

Spelidén:
14 Oceans Eleven är otroligt stark och distansen borde passa utmärkt. Jag har blivit närmast chockad över hur han ett par gånger bara sprungit och sprungit. ”Kan kusen bli trött?!” har man frågat sig. Även han riskerar grovjobb men till skillnad mot Scargels 70% så är han bara streckad på var femte kupong.

I övrigt:
8Paris Turf S.L. borde också gilla distansen och Jorma Kontio tror jag passar perfekt på honom! 10 Lou Di Palio lär Ludde Kolgjini köra offensivt med och skulle han få överta ledningen utan att behöva köra för hårt så är han hästen att slå. 1 Nimbus Hackstable har jag betalat för i V75 på slutet. Det har strulat men snart så sitter han där igen. Här kan han smyga på innerspår hela vägen och jag betvivlar inte att han står distansen, även om risken finns att hästarna på tillägg är lite för tuffa.