Tycker det alltid är lika intressant vad människor läser, om dom läser vill säga. Jag är läser själv nuförtiden alltför lite, då dessa envetna v75jackpots tar all min tid. Men det kommer råd när det kommer tid.

Årets absolut största favoritbok för mig är

Mig äger ingen .  författarinna Åsa Linderborg 

Den handlar om en kvinna som växer upp under 70-talet med en ensamstående och gradvis allt värre alkoholiserad pappa, men alls inte svart och tragiskt. Den är en fantastiskt tidsbild av en mindre stad i Sverige och tidens samhällsklimat samt barns förmåga att se det goda och vackra i livet.

Gomorra . Författare Robert Savignano

En HELT annorlunda bild av organiserad brottslighet i Neapel , också kallad Camorra. Hur den påverkat till och med kyrkan, politiken och livet i sin helhet. Bilden av södra Italiens maffior är hemsk, hård och helt pardonlös. Sopranos är på lekskolenivå inser man efter denna bok.

Njals saga:  Författarare : okänd

Handlar om århundradet  efter Islands kristnande år 1000 och hur små händelser får stora efterföljder. Vikten av att hålla sitt ord och styra sitt  tempereament, då hämden serveras bäst kall. Samt framförallt att med ”lag ska landet byggas” list är i längden starkare än våld och inga band är starkare än familjens.

Läsvärd blogg: Marcus Birro  som blandar och ger med stor lust och fantastiskt formuleringskonst. Ofta självfördömande och gärna egocentrisk, men sällan tråkig. Behandlar allt från blöjbytande till fotboll och ofta Italien sedd från ett svenskare perspektiv.

MVH Hatten