Ja, visst är det härligt ibland..
På lördag är det fina tävlingar på Solvalla, då V75-finalerna avgörs. Redan idag riktar jag blickarna ditåt, då jackpotpengar förstärker vinstpotten. Som vanligt så ligger alla jackpotslantar i sexrättspotten. Du som brukar läsa mina alster vet nog vad jag kommer att skriva nu men jag tänkte utveckla resonemanget något, i utbildningssyfte: För mig är det vid jackpot en självklarhet att kryssa för ”V6”, dvs att endast spela för sex rätt och således få 2,5 gånger 6-rättsutdelningen. Med denna lösning är det inte svårt att hitta många rader med spelvärde och vi har åtminstone skickat den höga skatten åt h-e. Nackdelen är givetvis att man inte får en krona tillbaka om man missar ett lopp. Snopet men inte särskilt jobbigt, om man tänker lite längre än ett par timmar framåt. Det är ju oftast småpengar, om ens någon utdelning, på fem och fyra rätt.

Jag spelar inte för att vinna så ofta som möjligt under ett år, utan för att vinna så mycket som möjligt. Det betyder inte alltid att man streckar 75-oddsare till höger och vänster, men man ska inte vara rädd för att förlora. Precis som för vilken idrottsman som helst så handlar det om att man måste våga för att vinna.

En anledning till alla jackpotomgångar den senaste tiden, både på V64 och V75, är att det varit favoritparader. Kvällens omgång kommer nog inte ge några miljoner den heller, men helt lättlöst ser den inte ut.

V64-1

Här verkar 1 Hans G. bli kvällens stora stallskrik. Efter segern i ett billigt gäng näst senast var han riktigt bra vid andraplatsen senast. Jag tvivlar inte på hästens kapacitet men höjer faktiskt på ögonbrynen åt att många verkar tro på spets. Som jag ser det är 2 Rita och 8 Tizoc J. två startraketer och svarar Fredrik B Larsson ut dem är hästen snabbare bakom bilen än jag trott. 2 Rita är min spetsfavorit men om Tizoc J. eller Special Mission laddas för fullt så tackar nog inte Tony Wallin nej till vinnarhålet.

Favoriten 3 Special Mission har nog loppets bästa chans men som favorit tycker jag inte han är nogon spelvärd spik. Jag är inte övertygad om att det är en riktig stjärna men visst bör chansen vara hyfsad från ett passande utgångsläge. 11 One Of The Best är roligare på strecken och jag har följt den här femåringen under ett segerlöst 2009. Den första årssegern är nog inte långt borta då han varit mycket bra på slutet. Klaffar det på vägen tror jag vi får höra östgötska Takter i vinnarcirkeln….

Bakom är det öppet och om jag ska nämna någon så blir det 10 Livi Davids. Här har han rygg på favoriten och är härdad i tuffa gäng i år. 2%…vad hände med ”alla kan ha en dålig dag” med tanke på den senaste, bleka insatsen?

1,3,10,11 räcker för att få med de tre med bäst chans samt den mest spelvärda hästen.


V64-2

Om 8 Cancale hade fått ett bättre utgångsläge hade jag inte tvekat att spika henne. Segrarna har väl inte sagt så mycket om man ser till motstånd och tider, men jag gillar hästen. Uppfattningen och stilen har skvallrat om fler segrar men från spår 8 kan det kosta att komma till. Att hon dessutom är omgångens största favorit får mig att gardera blixtsnabbt.

Främst med 10 In Session Broline, som jag tror Åke Svanstedt har ställt i ordning till den här starten. Ska lättas lite i balansen nu och med lite tempo kan hon hinna dit.

Det kan även 11 Vendi, som kommer från två urstarka prestationer. Nu vinner väl inte Tobias J Gustafsson alltför ofta från spår 11 på Solvalla och 38% känns inte som något fynd direkt. Men har man sett de senaste loppen kan man bara inte ta bort ekipaget från lappen.

Övriga streck blir för mig 2 Sunbird Narcizz och 6 Lovely Gothia. den förstnämnda har gjort idel bra lopp på slutet och den sistnämnda får toppkusk istället för semi-lallare i sulkyn.

V64-3

Det här högklassiga treåringsloppet ska bli kul att bevittna. Favoritskapet ser ut att delas mellan 1 Hitchcock och 2 Copy Tooma. Den av dessa som tar ledningen har bra chans att sprinta till seger. Jag tror de är ungefär lika snabba bakom bilen och då bör Hitchcocks innerspår räcka för att få ledningen. Per Lennartsson vet dock förmodligen att Hitchcock galopperade från start senast och det är inte omöjligt att han kör för fullt genom svängen för att eventuellt få Goops snabbfotade jänkare att tappa travet.

Då är vi inne på ett scenario med ett högt utgångstempo. Det gynnar hästarna i kön och en som blivit totalt bortglömd är 9 Lindy’s Photo. Senast blev det galopp i platsstriden men om hon travar hela vägen nu kan det räcka långt. Hon bör gå framåt med loppet och smygläget från spår 9 borgar för en bra resa.


V64-4

Det  är ingen högre klass på detta lopp, om jag uttrycker mig milt. Flera ”löss” har fått plats i loppet och flertalet av de med viss kapacitet har tveksam form. Några undantag finns och bästa segerchansen har i mina ögon 6 Dream Of Knights. Sedan två starter finns han i Claes Svenssons regi och där verkar han  ha blivit både stabilare och snabbare. Jag tror distansen funkar bra och från sitt sjättespår luktar det..nej förresten; det stinker spets. Jag tror ingen har häst till att trycka upp tempot och jag tror Claes Svensson leder runt om. Trots att han är favorit är han i mina ögon kvällens bästa spik!

En häst med minst lika bra kunnande är förmodligen 5 Champ Lover. Startspåret för den här orutinerade fyraåringen är dock allt annat än bra. Galopprisken är stor och om han kommer iväg felfritt så krävs det att han är klart bättre än spetsande Dream of Knights. Jag tvivlar och tillhör inte de 40% som streckar Walmann-hästen.

På tillägg är 10 Go On Top den farligaste utmanaren om han fungerar. Han är förmodligen den enda i fältet som kan tänkas trycka upp tempot någorlunda via ett offensivt upplägg. Han har dock agerat både ojämnt och osäkert. Till 33% bjuder jag på honom, fast han vore given vid gardering.

Av övriga är det svårt att hitta seriösa motbud men 1 Stabben känns livsfarlig från rygg på ledaren till 7%. 14 Sun Stream är inte borta om Erik Adielsson vågar satsa från springspåret på tillägg. 9 Spirit Of Lime kan ta en plats trots tyngre kusk nu. 8 Main Ås har viss fart och får den här gången Björn Goop i sulkyn.


V64-5

I det här loppet har jag ”råkat ut” för något som varken eller första eller sista gången. Tre av mina ”nästa gångare”/”bättre än raden”/underskattade-hästar dyker upp i samma lopp… Det är inte så kul men å andra sidan räcker det ju att strecka tre hästar  🙂

Vi börjar med 4 Little Rainbow som har kostat mig en hyfsad Volvo, då han inte vunnit något av sina sex lopp i år. Senast galopperade han men felfri kan han nog ta ledningen här. Därifrån blir han svårslagen men det är en del frågetecken, förutom galoppen senast. Ingen dokumenterad form och dessutom är det risk för att flera laddar.

5 The Bad Rock trodde jag skulle skrälla på v75 i början av året. Trots flera starka lopp blev dock utdelningen mager. Nu är hästen tillbaka och avslutningen i comebacken senast lovade gott. Tomas Johansson är nöjd med hästen i träningen och loppet senast bör ha fört formen framåt. Till skillnad från många av motståndarna tål han ett tufft upplägg och att han blivit favorit är helt i sin ordning.

Mitt tredje streck får 9 Oki To Chill. Han är ojämn men väldigt bra sina bästa dagar. Normalt sett hade jag, trots att jag har jagat honom så smått, haft svårt att se honom vinna här. Nu sitter dock Daniel Olsson upp och då är han värd att betala för.

Betrodda 7 Otto Streamline och 12 True Q. kommer förmodligen få en jobbig slutrunda och jag tycker de är överspelade. En som kan vara värd att passa är 6 Hamras Kavat som den här gången får Björn Goop i sulkyn för första gången. Har jag råd så blir det mitt fjärdestreck i loppet.

V64-6

Ett stenhårt fyraåringslopp där 4 Conrads Epilog förmodligen tar hand om ledningen. Man verkar från stallet inne på att han ska köras där. Får han bestämma en bit kan det mycket väl räcka till seger. Jag tror dock det kan bli tuff för lille ”Conrad” att stå emot hela vägen.

7 Production kan tänkas köras offensivt och 1 Yellow Eden är kvitt sina halsproblem = bäst chans i loppet?

9 Yanantin Boko är favorit och även om han kan vinna så tycker jag han är väl hårt streckad. Jag tror inte han körs fram i dödens då det stundar derbykval och det kan bli långt fram.

8 Aston Martin D.E. är en bra häst och Björn Goop till 10% är ”alltid” intressant. Jag litar inte på Yanantin Boko och jag tycker att man bör gardera åtminstone med de motbud som jag nämnt.