Malta Poker tour är tyvärr över

för undertecknad, då jag spelade gjorde en slarvig höjning från bb, då knappen som gasat en del(agressiv svensk) med 25k raisade pott på 2300, jag tittade på 9-10so och tänkte en liten stund, studerade spelaren och kom fram till att han var relativt svag. Följaktligen så reraisade jag till 8k och hade 24 kvar. Knappen ställer omgående och då var jag säker på att min read var rätt, A-hacka eller möjligtvis k-q och i sådant fall har jag 40% chans ca. Priset att syna blev 15k för att vinna 49 och jag behöver endast 28-30% chans för att det ska vara matematiskt rätt att syna. Och det har jag mot väldigt många händer så jag synade, och fi visade A-8so. Jag lyckades dock inte träffa brädan och blev lätt lam. Men jag lyfter några hyggliga händer på kort tid och låter chipsen motionera, men utan syner. 4e al in på ca 2 varv så får jag efter betänketid syn, vilket jag vill ha då jag har A-Q off. Mina 11500 synas av BB som har 24000 innan synen, så han orkar ta en syn med nästan 50% av sin stack och Visar A-8 off. Bra läge att dubbla och nästan ha average igen, men dessvärre så kommer det en 8a på floppen och inga damer så jag är ute ur turren.

Jag spelade självklart 9-10-an tveksamt i den tidigare handen, då jag antingen skulle ha synat och betat på alla floppar som inte innehöll Ess eller raisat lite mer än dubbelt, för att hans all inte ska vara nödvändig att syna. Nu prisade jag in mig själv lite i onödan, men jag tror heller inte att han ska syna med den handrangen jag sätter honom på.

Därefter spelar jag en 550€ sideevent med 27 startande och 30 minutersperioder. Man startade med 7k i stack och jag hamnade på ett relativt snällt bord. En finne jag spelat tidigare mot som jag vet är mycket aggressiv slår ut mig på följande sätt.

Jag limpar med k-j och tre till synar, finnen från BB.

Flopp 5s-8h-jh och Finnen betar ut direkt på pott, jag reraisar till 1000 och han ställer direkt in sin stack på 9000, jag har 6500 kvar och potten innehåller alltså 7800 och det kostar mig 6500 att vinna den.

Jag är övertygad om att jag leder och endast möter ett färgdrag eller stegdrag. I sådant fall är jag stor favorit, möter jag ett tvåpar så har jag 5 eller 6 outs  outs på turn och 8-9 på river normalt.

Triss skulle han inte överspelat på detta sätt och inte heller tvåpar tror jag. Han visar tyvärr 5-6 i hjärter och har alltså 14 outs, vilket är en coinflip. Turn är blank och river tyvärr en 5a som ger fi en triss.

I Omahacashgamet gick det uruselt, då spelarna var väldigt lösa och inte så vassa, men vad gör det när man inte kan fylla eller blir utköpt. En fin han var en ung finne som synar min pottbet preflopp och tre man till synar, jag har A-A-Q-8 . Floppen kommer A–10-2 och jag har nöttriss samt bluffesset i färgdraget. Finnen synar ensamt nästa pottbet. Turn är en 3a som flushar och jag betar återigen pott som synas av finnen. River passar finnen igen och jag betar återigen pott, som tillslut synas al in av finnen efter lång betänketid. Han visar 3-4-5-8 regnbåge och har alltså synat med 6outs (som inte flushar)och 3 outs som samtidigt ger flushchans,  inför turn utan tillägg. När Flushen kommer så får han också stege, men att syna pottbet med relativt stor stack kvar är inte bara LITE kallt i Omaha. Att orka syna pottbeten på river är ju starkt om han bestämt sig för att jag inte har flushen, men knappast lönsamt i längden. En annan spelar hittade att syna med a-q–7-4 i en fyrbetat pott innan flopp, träffa tvåparet på floppen A-7-5 och sedan när det parar sig på 5an och dessutom kommer en flushmöjlighet med en 10 på river, syna alla gator till river. Fint gäng man spelade med i varje fall 🙂

Tyvärr var Dealers undermåliga och direkt urusla i cashgame, men raken på 5% var ändå inte så farlig då capen låg på 15euro på 1-2,2-4 borden.

MVH Hatten