I kväll ska jag vinna med fjärde raka backgammonmatch och förhoppningsvis ska ”Kolingens Englar” kunna gå upp på slutspelsplats.

Därefter bär det som vanligt av till ”Krukan” för att spela måndagslaxen och kanske även lite backgammon.

Som professionell spelare måste man vara öppen för de möjligheter som ges och hela tiden försöka se möjligheterna och inte hindren. Det krävs ett posetivt synsätt för att klara av varianserna och livet för en spelare är nog inte helt olikt livet för en artist/idrottare. Man är inte bättre än sin senaste prestation och ena året kan man vara på topp och tillhöra eliten i landet och kanske världen, för att nästa år vara helt kall och vara tvungen att börja jobba på snabbköpet om det inte vänder i tid.

GLAMOUREN som syns i tidningar och reportage är långt från vardagen, vilken nog är nyttigt för själ och kropp. När man åker på event runt om i världen så är det ofta festligt och lapp på luckan, och klarar man inte att koppla ner när man kommer hem får man snabbt problem. Det är MÅNGA spelare man sett genom åren som inte fått stopp på den rullande hatten i tid. Spelberoende och drog/spritberoende är varandras kusiner och det är i mina ögon onödigt att gifta sig inom familjen.

Snart börjar OS och sedan är det inte långt till våren och därefter kommerVM i fotboll. Ständigt nya glädjeämnen i horisonten.

MVH Hatten