Vår första Världsmästare i poker är Martin Jacobson. 27 år från Stockholm. 

IMG_1579 Martin Jacobson Venice 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med 6883 deltagare som betalade 10 500$ för att spela WSOP main i juli somras, var Martin i toppen hela vägen fram tills sista 27 spelarna slogs om finabordsplats.

Väl på finalbordet hade Martin mycket få marker, men ansågs av de flesta såsom den skickligaste spelaren på bordet.

Trots uselt kortsnitt under första speldagen, där Martin var All IN 19gånger på första 140 händerna , och nästan alltid utan att bli synad, så spelade Martin ett i det närmaste perfekt spel hela vägen fram till vinsten.

Analyserar man Martins händer i en dator, så kommer det visa sig att Martin gjorde absolut minst misstag på finalbordet.

STORT GRATTIS MARTIN JACOBSON 

Slående är att det var tre européer inför sista dagens spel i WSOP på finalbordet, och det blev två nordbor i Heads Up. Med ca 100 nordbor av 6883 spelare, så är prestationen fullständigt osannolik. Det var ca 200 ICKE USAbord av de 695 som kom i pengar.

Kanske har det Amerikanska förbudet mot nätpoker i flera år, gett Europa ett övertag mot pokerns hemland?

Slående är också att SÅVÄL NORGE SOM SVERIGE inte tillåter SM att spelas i Sverige genom sina respektive pokerföreningar!

Förövrigt måste jag ge en STOR ELOGE till Jerrot van Hoof från Holland såväl som Felix Stephansen som gav det mest välspelade finalbord som avgjort i modern tid, och visade sig vara riktiga ambassadörer för poker.

PS

Förvånande hur lite svensk media har bevakat denna händelse, och ännu mer förvånande hur USELT Svenska Pokerförbundet har arbetat medialt med att det fanns en Svensk på finabordet.

Men mest förvånande är att SVENSKA SPEL vars poker tappat 75% av omsättningen sista fyra åren, INTE gjorde något mer än ytterligare ett av “Dybbans” hemma hos reportage med Martin Jacobson(vilket var ungefär nr 25 i raden av Hemma Hos med Dybban)

DS: Förövrigt trevligt att spelet på 3units till oddset 2.92 också satt!