Svensk Travsport har rensat rejält i styrelsen, liksom i ATGs styrelse.

Tyvärr vägrar Staten släppa taget om såväl ATG som Svenska spel, och innehar fortfarande majoriteten i ATGs styrelse, likväl har nya ordföranden

Marjaana Alaviuhkola

visat att det är nya regler som gäller, men räcker det ?

När ska alla lik städas ut efter de tidigare påvarna ? När ska alla begravda hundar grävas upp från den asfalterade parkeringsplatsen utanför silvergrisen(hästsportens hus)

Tex SHL-avtalet, som aldrig någonsin vädrades, där enligt mina uppgifter betalades 88mkr för att ATG(ST) skulle bli ”huvudsponsorer” , där tydligtvis inga förutsättningar ingick i avtalet förutom rinkreklam , och efter opinionsbildning försökte alltid saktfärdige STs styrelse styra upp några samarbetsplaner, där SHLdräktreklam på kuskar var direkt rättsvidrigt och efter Linn Anderssons drivna juridiska rådgivning till kuskar och tränare resulterade i att denna penibla ide lades i säck och aska.

Likväl är just detta SHLavtal ganska ovanligt inom sponsringsbranschen, då det generellt är en fjäder i hatten för sponsorerna OCH de sponsrade att berätta hur mycket avtalets totala kostnader uppgår till och ofta vilka former som samarbetet ska ske. Men inte när det gäller ATG- där är MUERTA lösningen ! Vad är det i SHL-avtalet som inte tålde ljus? Att det kostade MINST 88mkr (Mina uppgifter) samt att inga ideer till samarbete utöver rinkreklam ingick i uppgörelsen? Jag minns tydligt Johan Lindbergs veckobrev” Vi har många ideer med SHL-avtalet, och aktiva kommer finna en mängd positiva samarbeten med SHL framöver” Vad blev det av detta? Rinkreklam och HarryBoy med SHLlogga samt andelshästar där ST fick rädda garantierna för tränarna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hoppas och tror att framtida sponsringar från ATG och ST/SG kommer vara lika transparenta som Svenska Spel och tex Kindred Group( Unibet mfl) stolta utrop” Vi sponsrar Allsvensk fotboll med 900mkr över 6år” Liksom dessa sponsorer för idrott

Vad sker inom hästsporten ? Vilka sponsoravtal knyter ST/SG upp? Sker det något alls ? Samt hur transparenta blir dessa avtal denna gång? Jag hoppas verkligen att den nya styrelsen frångår den tidigare genom att vara genomtänkta, transparenta och tydliga i sina framtida engagemang och behövs det en rådgivare i dessa frågor ( vilket det tveklöst gör) skulle jag vända mig till Magnus Berglund https://www.dagensmedia.se/bloggar/sponsringsbloggen/  Som kan branschen, kan idrott, är intresserad av spel, har alla kontakter inom såväl idrott som affärsvärld och inte minst lotteriinspektionen och spelbolagens branschorganisationer .

Ring Magnus är mitt råd till

Marjaana Alaviuhkola

för bevisligen har ni lika lite som ATG -inte kompetensen i huset !

Förövrigt vore det klädsamt att skärskåda hur det räknades på den nya Tv-studion, Positioneringssystemet som är sällsynt uselt, och enligt obekräftade rykten också mycket kostsamt ( Skarplöth lovade att det skulle gå att sälja information från databasen , men de intäkterna lyser med sin frånvaro och kundernas nytta är obefintlig i förhållande till kostnaderna)  osv, det finns mycket att berätta, och det kommer ge arbetsro för hästsporten om detta görs skyndsamt, för att påbörja en ny era, där hästsportens bästa är ledstjärnan. Jag hoppas och vill tro att det finns möjligheter att så kan bli fallet ( är jag naiv? )