De italienska spelen gick riktigt bra i onsdags och även i helgen har jag hittat tre överodds i Serie A:

Milan-Parma X2 (eller +0.5…)
2.56
Pinnacle
3/10

Två av ”mina” tre matcher spelas på söndag men redan imorgon går Parma i elden. De åker till Milano för bortamatch mot Milan. Visst är det en tuff uppgift men man har tagit poäng borta mot både Udinese, Sampdoria och Lazio. Mot de sistnämnda blev det dessutom en meriterande seger, även om Lazio visserligen haft stora problem. Dessutom höll man spelet uppe riktigt bra i bortamatchen mot Inter, så räkna med ett Parma fyllt med självförtroende. Milan har verkligen inte fått igång spelet. Nu tvingas man möblera om i backlinjen då Abate (formlös) och Nesta (grymt viktig) är borta pga avstängning respektive skada. Jag ger Parma 42-43% chans till poäng i Milano och finner därmed halvgarderingen spelvärd.


Cagliari-Atalanta 1:a
2.13
Pinnacle
3/10
Även om säsongens tabell inte speglar det så ÄR hemmafördelen stor när Cagliari tar emot Atalanta på söndag. I Atalanta är stämningen numera positiv, efter att Antonio Conte tagit över tränarjobbet. Resultaten börjar komma och exempelvis Doni blixtrar till allt oftare. Problemet anser jag vara att det ändras om i laget till varje match. Många gånger ofrivilligt men nog skulle prestationerna bli jämnare om man kunde spela med ungefär samma startelva flera matcher i rad. Acquafresca får inte möta sin f.d. klubb Cagliari då han är skadad (har i och för sig svarat för klena insatser då han spelat). Cagliari har en ganska vass offensiv även utan honom och skapar alltid målchanser hemma på Sardinien. Är försvarsspelet lika bra som i Rom i onsdags (1-0-seger mot Lazio) så har jag svårt att se Atalanta ta poäng i mer än varannan match, under rådande förhållanden.

Sampdoria-Bari 1:a
1.71
Pinnacle
5/10

Efter Samps smäll i onsdags, då Juventus vann med hela 5-1, börjar genast skeptikerna höja rösten: ”Nu dalar de i tabellen”. Jag tror istället att laget har en bra chans att ta vägen ut i Europa via en fjärde- eller femteplats. Skadeläget är bättre än på länge och hemma i Genua levererar man nästan alltid. Bari har visat att man är för bra för att hänga kvar men jag är faktiskt överraskad att det uddlösa och många gånger lättlästa laget har varit så svårforcerade. Jag värderar Sampdorias vinstchans till 63-64% och därmed är spelet givet.