…som saknar flera ordinarie spelare.
Ja, idag blir det två spel där jag försöker fälla hemmalag med problem i truppen. I Division 1 Södra har Skövde häng på toppen och är hemmastarka. Jag tror ändå man ligger risigt till när FC Rosengård kommer på besök till Västergötland. Senast saknade man 6-7 spelare av olika anledningar och spelet mot Sylvia var verkligen ingen höjdare. Nu lyckades man få med sig en poäng, vilket man ska vara glada för. Situationen ser inte mycket bättre ut denna vecka då flera spelare fortfarande saknas. Bortalaget FC Rosengård gör det ganska bra även om tabellplaceringen är blygsam. På bortaplan har man förlorat 4 av 7 matcher, men man har varit med i alla dessa och bara förlorat med uddamålet. Visserligen bara 5 gjorda mål på sju bortamatcher, men de har också bara släppt in 6. Även idag kommer det bli en tight match och jag tycker det känns helt öppet.

Odden visar något annat och jag väljer att göra ett eget handikapp hos Expekt. Så här:

0,4 units spelas på X till oddset 3.80.
2,6 units spelas på 2:a till oddset 2.85.

Spelet blir då:
Rosengård -0.25 (halva insatsen tillbaka vid kryss)
Odds: 2.47
Bolag: Expekt
Insats: 3/10

Mitt andra spel hämtas från Championship, den engelska andradivisionen. Derby åkte säsongen 07/08 ur Premier League med dunder och brak. Ifjol hamnade man i botten även i Chamiponship men klarade sig från att åka ur två serier på två år. Truppen ser inte starkare ut i år men däremot bredare, bl a då man fått tillbaka långtidsskadade spelare. Skadorna man drabbats av inför premiären är dock jobbiga. Anfallsparet Hulse och Porter saknas, liksom viktiga försvararen Barker. Jag tror definitivt att Derby hänger kvar även i år men premiär mot en nykomling är inte så lätt som det låter.

Peterborough är en pigg nykomling i Championship och jag tror inte att man blir någon slagpåse. Om man jämför med de andra nykomlingarna så ser Leicester vassare ut medan Scunthorpe är ett lag som Peterborough bör och måste ha efter sig i tabellen. Ifjol togs många segrar även på bortaplan och med många unga, lovande spelare tror jag man kan ställa till det redan från start för de större klubbarna.

Jag spelar 2 units på att Peterborough tar minst en poäng i eftermiddag, till oddset 1.83. Det hittas på Ladbrokes eller Pinnacle.

Derby-Peterborough X2
Odds: 1.83
Bolag: Ladbrokes, Pinnacle
Insats: 2/10