Enligt dagens domslut av Hovrätten gällande Grebbestadsmålet, fastslår Hovrätten att pokerturneringar i Texas Holdem icke faller under dobblerilagen, enär det krävs betydande mängd skicklighet för att kunna vinna en sådan turnering. Grundförutsättningen ger vid en mycket snabb genomläsning att det krävs 40 spelade händer för att det ska anses vara en turnering som inte faller under dobblerilagen.

Vid mer än 40 spelade händer krävs det en såpass stor skicklighet att slumpens roll är såpass liten att det inte går att fälla arrangörer, lokalägare eller andra inblandande för dobbleri. För Cashgame anses fortfarande andra regler gälla, och denna typ av spel fortsätter att falla under dobblerilagen.

Detta medför att det bör inte finnas några som helst hinder att PokerSM 2010 kan hållas i SVERIGE!!!

Med sponsorer, reklam, ökad tillgänglighet och alla därtill följande möjligheter att öka intresset för poker i Sverige!

Problematiken detta kan tillföra i framtiden ur skattesynpunkt för turneringsspelare är nästa intressanta problem, men normalt gäller ur skattesynpunkt att skatter som betalas i andra euländer inte ska medföra beskattning i hemlandet, dvs att turneringsavgifterna ska kunna anses som beskattning och därmed är vinsterna beskattningsfria?!  Så är fallet tex med spel på ATG och Svenska Spel.

Obs att jag inte lusläst domen och heller inte har tillräcklig juridisk kompetens, utan detta är endast mina privata reflektioner över ärendet!

MVH Hatten