varför ska då skattebetalarna kasta in pengar i ett svart hål?

Dessa pengar kan användas till att anställa fler människor inom sjukvård, skola, kommun osv. Försäkringskassan tex behöver flera hundra nya tjänster, vården behöver många tusen nya tjänster. Äldrevården ännu fler och dessutom ett växande ständigt behov i framtiden.

Istället för att kasta pengarna i gapet på finanshajarna så kan pengarna användas till Svenskarna välstånd och komfort.

Höj lönerna och motivera människor till att arbeta med dom yrken som som i dag inte är attraktiva.

Lärare har 5 år lång utbildning och har en startlön på 22-25 000kr, vad har övriga utbildningar med liknande kunskapskrav, 27-32 000 skulle jag kunna tänka mig. Dessutom har akademikerna med välbetalda löner mage att klaga på dagens skola, då det är uppfostran och föräldrarnas arbete som oftast fallerar, då det inte finns tid för barnen. När barnen kommer hem så jobbar föräldrarna fortfarande, och när föräldrarna väl kommer hem, så är dom helt slut, ingen tid och ork över till att umgås med barnen eller läxläsning och liknande. Viktigare att jobba ytterligare några timmar hemma så man få råd med en finare bil och dyrare semester.

Att underbetala dom som ska utbilda framtidens människor är självklart sinnessvagt och att dessutom ha mage att klaga på utbildningen barnen i bästa fall får är knappast mer motiverat.

MVH Hatten