Pennisi Alessandro leder med 278 000, 64 spelare kvar.

Jag spelade satellit till 1100€ turneringen i går, då jag inser att nu gäller det att lära sig italienarnas spelstil och även lära känna fler spelare, då jag med garanti kommer att åka oftare till Italien framöver. Några roliga episoder i satelliten:  Vi är 22 man kvar, 14 får biljett och jag har knappt average, då jag tyvärr får byta bord. Jag hamnar till min glädje på ett bord där alla har ungefär average och förefaller ganska tighta, men där bedrog jag mig. Första potten är enda shorstack all in från utg, nästa man med dubbla average går all in och bb synar all in med oxå dubbla average. Shorstack har standardhand A-10 off, nästa man som självklart inte ska spela någon pott alls utom k-k-AA eller möjigtvis mot shorstacks där risken är max 10% av markerna har riskerat turneringslivet med 8-8. Sista mannen på bb som oxå synar hittar A-K .

Naturligtvis blir det delning i potten(sämsta möjliga för mig,) då bordet stegar sig på 2-6.

Nu inser jag att här får man akta sig för minorna, för detta är inga vana satellitspelare. Några potter senare går han med 8-8 all in igen, får syn återigen av en average stack som visar A-K off och vilden visar 7-7. Nu kommer A på floppen och vilden tappar från 75k till 30k som är average. Därefter är vilden inne två gånger till på loppet av ett varv med hela stacken innan han tredje gången på två varv möter samma antoganist igen som återigen har A-K mot vildens 6-6 denna gång. Vilden blir utslagen och nu kan jag kanske få plats att stjäla lite.

Som tur är älskar Italienarna att visa sina bluffar, sina fina lagda pockets och helt enkelt precis hur dom spelar och analyserar.  I LOVE IT.  Med 16 man kvar och bubbla så är jag homefree med 75k(average 45) och åtminstonde 6 shortstacks som har anter och mörkar till max två varv.  Alla viker sig nu utan att utmana och inget händer, till shorstack på lilla blind som ensam kvar väntar in andra bordet, samtidigt som han viskar (i have god hand) och halvvisar något som ser ut som A-K. Efter säkert 5 minuter så kastar han in dubbla bb och säger på italienska att jag ska vika mig då han har dunder. OM jag varit lack på honom hade jag naturligtvis synat, och vetat exakt var jag stog när floppen kommer. Men dels var han faktist trevlig, men sedan hade jag också k-10 så jag är blockad. Hade jag betat först så hade jag kanske synat på djävelskap och satt honom all in på alla händer utom a-k såklart.  Därefter går några potter där inget händer, jättestackarna sätter ingen press på short och det är ett oerhört friendly game, mannen till vänster om mig visar vid ett tillfälle A-J som shortstack (visar endast mig) och kastar handen, trots att dom två blindarna inte synat en raise på flera varv utan att ha nöthänder.  Skönt att få sådan information:-)

Jag hittar sedan q-q och blir utskälld för att jag dubblar potten( helt utan risk då jag lägger handen direkt om någon storstack går all in och beten räcker för att sätta dom tre shortstacks all in. Dom tycker jag är illojal mot bordet som sätter press 🙂

Jag vill gå hem säger jag, ingen syn så klart och nu är det max ett varv kvar då det finns fyra shortstacks som inte har till mörkar och antar.  Sedan åker till slut bubblan och nu får 14 spelare biljett och nr 15 får ungefär halva biljetten, dvs 3ggr inköpet på satelliten. Då börjar dom diskutera att ge spelare 15 en biljett genom att dom alla lägger 50€ var, problemet inser jag blixtsnabbt är att det räcker dels med 35€,  övrigt tänker dealers stoppa i fickan, samt att 50€  av värdets 1100€ är 4% och det är för mycket i dricks som jag ser det, då jag är garanterad biljett. Jag säger att jag donerar 20€ och resten får ni som är italienare klara upp. Det blir underligt nog inga sura miner, utan alla går med på att betala 50€ i övrigt.

Något jag vill varna för är också underliga regler här, dels måste inte vinnande hand visas vid syn, slänger någon sin hand i mucken, så får andra spelaren chipsen utan visad hand. Sedan visar spelare som är kvar i handen, sin egen hand för andra spelare som inte är med och snackar på italienska, även i cashgame. Upplagt för fusk alltså.  Jag ska vid tillfälle snacka med några av spelarrangörerna som jag känner från Marakech och kolla vad som egentligen gäller, för det känns inte direkt bra kan jag säga.

Nåja, jag fick min biljett och nu  har jag spelat första 4 timmarna på 1100 eventet med 135 spelare. Jag har en okey stack och äntligen ett fantastiskt bord, där dom på 30 minuter har varit all in 8 gånger, på mörkarna 50-100 och startstack 12000.

MVH Hatten