Tog ett litet skojspel till kvällens simfinaler; att Biedermann vinner 200 fritt till 2.80 på betfair. Tog 3 units men utanför boken här. Jag tänker som följande:

Phelps inte ser ut som samma superhjälte han gjorde i OS. Det ser också ut som han lagt på sig lite muskelmassa, vilket kan ha avgörande påverkan på vattenläget. På sin första sträcka i lagkappen (4*100 fritt) hade han 47.7, två tiondelar över personbästa. Inte alltför imponerande med tanke på de nya dräkterna.

Sen har vi utmanaren Biedermann, med usel start och vändningsteknik men som simmar på mycket kraft. Han slog världsrekordet på 400 fritt som är/var ett bra världsrekord (Thorpe’s gamla) och efter semifinalen på 200 m såg han väldigt avslappnad ut för att precis simmat in på 1.43.60. Jag tror han har bra chans att hota Phelps världsrekord på 1.42.96 i finalen om han får till en hyfsad start och vändningarna. Han bör minst komma ner på 1.43.30 iaf.

Phelps såg med såklart väldigt avslappnad ut efter sin semifinal, men den gick också 1½ sekund långsammare. Phelps kommer få pressa sig ordentligt ikväll om han ska slå tysken som nu borde ha grymt självförtroende och jag tror inte han kommer slå sitt egna världsrekord.

Så på det hela taget tror jag på ett jämnt lopp. Fördel amerikanen för psyket och vinnarskallen. Övriga i fältet ska inte ha någon rimlig chans…

/Bob