I så fall är det Gävletravet som gäller. Här är mina tankar inför V4:

V4-1

Favoriten 4 Geant Aubiose blir svårslagen här. Han är min spetsfavorit och då jag inte ser vem som ska trycka upp farten kan han rinna undan. 1 Sunbird Narcizz är stark och rejäl, men från innerspår kan han bli över och då känns det långsökt både att han ska hitta fram i dödens och att han ska vinna. 7 Bewitch Tooma har bra kapacitet och 6 Agobra Sålätt har uppåtform. Den sistnämnda rankas ner på låtsaskusken medan knepige 11 Jackson Prize troligtvis inte vinner trots i sammanhanget vasse Daniel Olsson i sulkyn. Precis som strecklistan visar så är 5 Flax krax och 9 Galax Trot värst emot favoriten, vilket säger det mesta då de två inte imponerat. Geant A. är väl förberedd inför comebacken. Senast hade han halsproblem och nu ska han alltså vara iordning. Skulle man veta att formen sitter där så hade 4 Geant Aubiose stått med ena benet i mål. Nu nöjer jag mig med att kalla den ”rättmätig favorit”.

V4-2

Klassen i gänget är utan tvekan 9 Lawrence Frontline. Senast galopperade han, men går han felfritt nu tror jag han tuggar ner de här till slut. Jag minns ett lopp i somras då han, visserligen i ett billigt gäng, gick fram i dödens innan varvningen. Där satte sig Tomas Pettersson till rätta innan han tryckte till med 500 kvar. En 12-avslutning senare hade han kört ifrån konkurrenterna och intrycket var mäktigt. 3 Apollo Frö är annars stark och inte så tokig, liksom 6 Livi Destiny. Gör min vinnare bort sig lutar det åt att någon av dessa håller farten bäst till slut.

V4-3

Ett öppet lopp där 1 Staro Boris möter enklare motstånd. Den hade fått tipset om det inte vore för innerspåret. med den vinklade vingen på Gävle luktar det tredje inner och då krävs en del tur. 5 Onkel Lascaux har vilat länge och måste gå med skor nu. Den känns väldigt överstreckad och ska fällas, även om det är bästa hästen. 4 Mewric är bortglömd men såg förbättrad ut senast barfota runt om. Nu lär det krävas minst bakskor men med en smygresa likt den senast kan den vara en kantboll. Större chans, och fler streck, har 3 Amadeus Sign och 8 B.B.S. Dorett. 3 kan vinna med ett rygglopp fram till upploppet och 8 är gynnad av den vinklade vingen. Kanske rentav kan spetsa? Vill även nämna 11 Staro Chianti som DanielOlsson lär få roligare med än senast. Ett lopp i kroppen lär ha gjort susen..

V4-4

1 Reidar Burge ska ses med bra chans om han kan hålla ut 6 Sandro Mustang från start. Han kan vinna ändå, men spets tror jag är mycket värt i det här loppet. Därför räknas 6 Sandro Mustang, som lär hitta en bra position oavsett. 2 Min Memphis känns tidig från ett perfekt läge. 7 Minette Hall och 10 Limpopo ska räknas, den förstnämnda på form och Limpopo på grundkapaciteten. Jorma och Daniel känns bra mot flera tveksamma kuskar i loppet.

Det var mina funderingar.

Lämnar in ett litet system enligt följande:

1-4-5-9

3-6-9

1-3-4-8-11

1-2-6

180 rader = 360 kr