Regeringen har rådgjort med internationell expertis  som visar på att det kommer att tillföra Gotland 500 nya jobb och förbättra Sveriges bytesbalans avsevärt samt som grädde på moset ta upp kampen på allvar med internetbookies och pokersiter. Samtidigt ska alla former av enarmade banditer förbjudas i samtliga nordiska länder samt för att hjälpa och förhindra spelmissbrukare avses 5% av nettovinsten avsättsas till detta ändamål. Regeringen avser också att bygga den första internationella specialavdelningen för forskning och vård av spelmissbrukare på Gotland, vilket kommer att tillföra ytterligare 100 nya arbeten på ön och detta kommer att finansieras av dom ökade intäckterna som spelet kommer att generera.

I samband med denna omställning kommer också Danmark, Finland, Norge, Island att ha en gemensam pokerplattform då samtliga länder vill försvåra för internetbolagen, också på Stryktips,Europatips och Italienska  kommer det att vara gemensamma pooler  och matcherna på kupongerna kommer att bestå av lag ur samtliga nordiska länders högsta ligor.  

Slutligen har Svenska Spel kommit överrens med bla Svepof om att starta ett Nordiskt Mästerskap, som tvsänds varje söndag året runt i en tvåtimmarsändning med Nalle Hedlund som kommentator  och med en stor final på Cosmopol i Stockholm, där Voolsaab, det nya kinesiska samanslagningen av Volvo och Saab skänker en lyxutrustad bil till samtliga på finalbordet av varje spelform ”Texas NL, Omaha, Sökö, Mörkpoker. Garanterat förstapris ska vara 10 miljoner kronor i varje spelform, men det antas att Texas NL kommer att generera ett förstapris på 30 miljoner.

MVH Hatten