Täby har inte många V65 omgångar per år. Ofta är spelvärdet mycket stort, enär galoppen inte alls är lika genomanalyserad som travet. Dessutom är det oftast både Danska, Norska och även utländska hästar med där prestationerna är svårvärderade. Dessutom skiljer sig banunderlag mycket stort mellan olika banor och även om det står gräs i programmet, så är Klampenborgs gräsbana(ofta snabb, oerhört långt upplopp och vida kurvor)  helt annorlunda gentimot Övrevolls(ofta tungt samt uppförsbacke på upploppet)  som skiljer sig i sin tur helt i mot Täby. Likaså skiljer sig DT(dirtrack) mellan samma banor. 

För att göra ekvationen ännu svårare så har oftast galopphästar kortare formkurvor samt prestationerna räknas i kilo genom en generalhandikapper som sätter ett tal som ska motsvara prestationerna över 1600m. Om alla hästar får den vikt som står som hkp över 1600m så är det tänkt att alla ska vara på linje i mål.

För att göra morgondagens lopp riktigt svåra så har det nu regnat 4 dagar i sträck i Stockholm och Gräsbanan är mycket tung, kanske för tung för att tåla lopp?. Det kan bli så att gräsloppen flyttas till Dirtrack. Oavsett så kommer banunderlaget förmodligen påverka utgången i många lopp, då många hästar är ovana vid Gräs och framförallt TUNG GRÄSBANA.

Familjen i form av min bror Bosse och fru Kerstin har inga starthästar, men fyra uppfödningar. En av de bästa uppfödningarna någonsin från stallet,  startar i V65:1 i ett klassiskt lopp som heter Jockyklubbens Jubeliumslöpning(373000 i förstapris) som har ridits sedan 1922 . Hästen har startnummer5 och heter Erroll. Han  kommer att bli V65 största favorit, då Erroll har fem(5) raka segrar på sex starter och vunnit 617 000kr. Men Erroll har INTE startat på tung gräsbana, så det kan bli problem.

I V65:2 startar nr7 Easy Way som också är uppfödd av familjen. Loppet heter Dianalöpning(420 000 i förstapris) och är stonas motsvarighet till Jockyklubben. Easy Way är ett bra sto , men tillhör inte favoriterna och har inte heller startat på Tung Gräsbana. Men lite chans har nog hästen trots allt.

Dagens Dubbel är mycket intressant i morgon med ett handikapplopp som DD1 med 11 startande hästar och det är vidöppet.

Favorit blir nr5 Arcus, men den är nog inte stenklar, utan det kan finnas skrällchanser hos bla 1-6-7-9.

DD2 är ett så kallat Listed Race. Kvaliten är mycket hög på stona i detta lopp, och här tror jag den i övrigt mycket skickliga tipstern på Täby Galopp(Ulf Zaider) är fel ute. Hans favorit är nr 12 Novasky, men den tror inte jag på utan jag tror det skräller här. 2-4-6-9-11-14 har alla chans och det kommer att krävas hårt arbete för att plocka fram en spelide i detta lopp.

Glöm inte att Täby Galopp är en av de oerhört få banorna i Sverige med kvällsol och en mycket trevlig utebar precis vid målgång.

Kom och titta och spela för vad ni har råd att förlora. Glöm inte kombspelet med den lägsta skatten i totospelet.

MVH Hatten