utspelades i gamla mejans lokaler på Fredsgatan 12.  Den moderna konstens olika utrycksätt är i det närmaste oändlig och nu blev det rejält med uppmärksamhet gällande ett av Galleri Brändströms verk, som visade en ”taggning av tunnelbanevagn”

Detta var alltså en videoinstallation som i dag är ganska vanlig uttrycksform, tyvärr är min konstutbildning alltför bristande för att jag ska kunna använda korrekt vokubulär och uttryck,  ni som är mer bevandrade får ursäkta bristande formulering och kunskaper.

Dock så är min åsikt fullständigt klar gällande det verk som visades , förövrigt också sponsrad av auktionsföretaget Bukowskis, i en monter bestående av olika klassiska möbler såson rokokobyrå  samt en skärm som visade verket.

Väggarna var taggade (inget med graffiti att göra) dvs väggarna var spraymålade med divarse krumelurer, men för den som åkte mycket tunnelbana i sin ungdom, inte blev så impad av. Det kändes faktist helt och hållet som ett verk som är tänkt att uppröra och beröra, men mer genom den uppenbara sättet att förstöra allmänhetens fortskaffningsmedel för att marknadsföra sitt eget konstnärsnamn och galleri, vilket ger helt fel förutsättningar och inte längre känns ok, utan bara beräknande och lämnar en sur eftersmak.

Det hela hade möjligtvis varit intresserantare om dom satt en yxa i Bukowskis rokokobyrå och bajsat på Bolins betongstol och gett utställningslokalen mer en air av massakrerad överklasshem, men nu påminde det hela mer om kvinnan som nyligen gjorde en uppsendeväckande akt på en bro i Stockholm där hon låtsades ta livet av sig(men syftet med den handlingen är inte klarlagd, så jag kan inte klandra i just det fallet) . 

Nu slutar förhoppningsvis denna resa med att Gallerie Brändström som försökte slå mynt av vandaliseringen av tunnelbanevagnen , solidariskt betalar skadestånd  till SL/Connex eller vem som äger vagnen och inte uppmuntrar till liknande tilltag i fortsättningen. Att Konstfack dessutom bör ta åt sig kritik och även formulera elevernas problematiska effektsökeri torde vara av nödvändighet.  Konstnären i fråga lär förmodligen dessväre nått sitt syfte, uppmärksammas och höras i mediabruset.

MVH Hatten