Skarplöth och Co kämpar för att hålla skutan i kurs, hur det går får vi se i framtiden, men en liten fingervisning påvisas redan kommande veckor då kvartalsrapporten kommer, där förövrigt Svenska Spel visar en liten ökning inom skicklighetsspel, men påtalar tydligt att CASINOspel / Turspel har en allt tuffare marknad.

Men nu ska vi tala om framtida förändringar inom travsporten. Eminente krönikören http://perssonbloggar.se/2015/07/delade-v86-omgangar-aven-pa-sondagar/  skriver att V86 ska börja köras även på Söndagar. Vilket inte låter orimligt i skenet av alla extra V75omgångar som körs.

MEN

Det är skillnad på extra v75 och köra V86 varje söndag. Problematiken med V86 på söndagar, är att spelformen är oerhört svårspelad, och småspelarna har det ytterst svårt att vinna på spelformen ens på Onsdagarna med 16-18 milj i omsättning, som normalt omsätter tre gånger så mycket som en söndag. Således kommer V86 oavsett express eller på en bana(sämre med en bana enär kvaliteten blir alltför usel på loppen utan saxbana, 6-8 miljoner är för låg omsättning för att bära en spelform av den svårighetsgrad som V86 är.

Därför vore en prövoperiod med V76  ett bättre val. Ett lopp färre att plugga, ett lopp färre att fylla med hästar. Spelet bättre anpassat för lägre omsättningar (Vore också utmärkt för extra omgångar istället för V75) 

Express tycker jag är katastrof för banpubliken, varför jag ser denna ide som ytterligare ett försök från administrationen(ST) att minska banpubliken för att vartefter lägga ner småbanorna och förstärka utvecklingsbanornas tävlande(vilket i sig kommer att bli utvecklingen enär såväl hästar som hästägare som spelomsättning är koncentrerat till utvecklingsbanorna) Gissningsvis är avsikten att de mindre banorna ska bli evenemangsbanor enär välbehövlig modernisering inte går att ekonomiskt motivera men banorna är dugliga för enstaka sommarhändelser.

Kan vi hoppas på att SOLVALLA återgår till sina Onsdagar såsom ensam bana, låt hända med kortare tid mellan loppen, men också med alla värmningar koncentrerade till innan start av v86?

Varför anser jag då att V86express på Söndagarna är en bra ide? Jo, för MIG!

Ännu färre spelare än i dag kommer att läsa på inför söndagarnas v86, enär det blir ytterligare två lopp att plugga, samt svårigheten blir oöverstiglig för små system. Till yttermera visso kommer media slarva med tipsen, och då omsättningen är för låg för att motivera ett spel om V86, så kommer det bli ÄNNU fler jackpots, men oftast på 8 rätt, så huvudsumman går vidare, till båtnad för oss proffs som syndikerar spelen och gör mycket stora system för att jämna ut variansen.

Vi proffs gör som vi alltid gjort, söker samarbete om arbetsbördan blir för tung, och det blir den redan om det är jackpot på V86onsd, V75 lördag och arbetsbördan minskar inte med V86 söndag. Således samarbete som återstår, på bekostnad av småspelarna. Blir vi också vartefter av med UTLANDSAFFE dvs USA, Österrike osv så blir framtiden kortsiktigt vår, men långsiktigt dör travsporten på grund av obefintlig ägarstyrning från ST/SG.

PS: Virtuella kunder kommer möjligen gilla Virtuella Hästar,men notan kommer vara IRL.