Jag hoppas innerligt att Hatten inte placerar mig i ”Schulman-facket” nu. Men hur tänkte SVT:s fotbollsexpert Thomas Wernerson när han sa så här, angående VM-kvaltruppen som togs ut häromdagen:

”Jag hade ersatt Markus Rosenberg med Tobias Hysén. Jag kan förstå att man kan vara med i landslaget tack vare gamla meriter men jag tycker inte Rosenberg har några meriter som han kan leva på. Därför så hade jag tagit med Hysén.”

Hysén ska alltså med före Rosenberg, eftersom den sistnämnde har sämre meriter?!
Hahahaha…

Han spelade UEFA-cupfinal förra veckan, har vunnit Werder Bremens skytteliga och poängliga. Han vann både skytteligan och assistligan i Allsvenskan (för Halmstad). Han har varit uttagen både i truppen till VM 2006 och EM 2008. U21-EM, holländskt cupguld.. Han kostade förresten 40 miljoner när Ajax köpte honom från Malmö FF… Dessutom 27 landskamper mot Hyséns 5. Han är faktiskt ett halvår yngre än Hysén så meriterna beror inte på åldern direkt…

Nu har Rosenberg varit totalt oduglig på slutet medan ”Tobbe” verkligen är het. Så ur ett formperspektiv kan jag acceptera att man sätter Hysén före.

Men snälla…dra inte upp meriter, Wernerson!

En teori är att Wernerson firat Blåvitts 1-0-seger över MFF (med en flaska Talisker eller två) och därmed inte visste vad han pratade om. Men han såg ut att vara nykter, så jag tvivlar starkt. Då finns det bara en teori kvar: Han jämförde Rosenbergs meriter med GLENN Hyséns.

Kanske rentav Sten Rosenbergs…det förklarar en del.

På tal om Markus Rosenberg: Yaw Preko har inte gjort många knop sedan han lämnade Halmstad. Jag pratade om det med några kompisar…visst sjutton var ghananen underskattad?