Turneringen startade i går med 40 deltagare, vilket var betydligt färre än förväntat. Det kommer också att visa sig på Torsdag  när main event startar, som kostar 40 000 . Endast 20 satellitvinnare utgör basen och jag skulle bli fövånad om deltagarantalet överstiger 60, förmodligen blir det t o m under 50 spelare. Att Casinot inte följer med tendenserna i övriga europa, där inköpen till turneringarna hela tiden sänks och nya aktörer startar 1000-1500€ tourer visar på att det inte går att fylla turneringar med för höga inköp om inte vissa nödvändiga kriterier uppfylls.

1:Turneringen måste visas i televisionen.

2:Det måste vara tillåtet för alla aktörer att profilera sig(REKLAM) för att spelbolagen ska anse det intressant att marknadsföra sina proffesionella spelare.

3:Internetsatelliter måste finnas tillgängliga.

4: Turneringen måste planeras in i det schema av ept, wpt turneringar som finns i Europa.

Jag hamnade på finalbordet direkt i går, dvs bord 11, med många fantastiskt duktiga spelare. Ghena Dhavoud, Thomas Alenius, Ronny Pokertube, Peter Echairdt samt flera highstakes spelare från Malmö som jag inte känner. Många andra kända namn startade som Johan Storåkers, Ken Leenard, Frej Rutenskiöld osv. Strukturen är tyvärr inte lyckad, då det spelas 30/30minuter texas/pott limit omaha. Då spelar normalt är mycket aktivare på Omaha, så vore det mer korrekt med dubbelt så höga antar på texas under turneringsen gång, för att båda spelen ska få lika stor utslag.

Jag började starkt med att limpa med k-k och 6 spelare synade, flopp 8-k-k och då jag sitter utg så är det bara att knacka tills någon betar. Jag lyckades locka in 200 i potten utöver antarna. Kungarna visade sig starka hela dagen då jag fick dom två gånger till och vann båda dessa händer, varav en gång med floppad triss. Utöver detta så hände en mycket intressant hand. Sent i på dagen så har jag BB: mörkar 250-500 och utg går all in för 5100, nästa man(stol4) synar ENDAST  med13000bakom och alla viker till mig och jag hittar J-J. UTG kan ha precis vad som helst, medans stol4 bör vara oerhört stark som bara synar är min tankegång. Går jag all in här så får jag bara syn av A-A, K-K och det är även dessa händer som är troligast att stol4 har. Synar jag bara och inga överkort kommer så kan jag spela vidare handen, träffar jag så vinner jag normalt. Samtidigt ligger inget extra i potten, så risken finns att utg har en pråm också. Flopp 9-q-q regnbåge och det är en ok flopp för mig, då det är liten risk att någon har q-q, liten risk att någon har A-Q,K-Q. Frågan är hur jag ska få reda på var jag står? Jag betar 4500 för åtminstonde tvinga stol4 att visa någon form av initiativ, har han a-k så viker han förmodligen, a-q så synar han normalt bara, lika med a-a och k-k. Ve och fasa, han blixtsynar och turn är 3a off. Nu är jag helt rådvill då jag inte vet var jag står, det känns som jag är slagen, det enda jag slår är 10-10 känns det som. Jag knackar och stol4a går al in efter lite betänketid. Jag tänker igenom hur handen har spelats och funderar på vilka odds jag har för syn . kostar 8500 för att vinna 33 000, MEN jag kan redan vara slagen av utg, då försvinner 15300 från potten, och jag synar 8500 för att vina 17500. I detta fall behöver jag 50% chans för att syna. men jag är nog 75% favorit mot cutoff, så säg att jag har 11 700 att vinna från mittpotten och 17 500 från main. så 8500 för att vinna 29200. Jag behöver 29% chans för att syna grovt räknat och vad slår jag egentligen?  Normalt endast 10-10 och endast det. Det finns ju ett kort kvar , men om jag som förväntat möter två olika par, ett lägra och ett högre, så är oddsen lika för att jag ska förbättre mig som att dom ska förbättra sig. Så det behöver jag egentligen inte bry mig om.

Det hela är svårberäknat, men jag hamnar på 10-15% sannolikhet att motståndaren har 10-10 och jag viker mina knektar. Och så visar utg 4-4 och stol4 just 10-10. Sjuk pott som jag missar samt dessutom slå ut två spelare samtidigt.

Vid tillfället hade jag 40k när potten började, så hade jag synar dom sista 8500 så hade jag haft 22 000 kvar och average 25 000 tror jag det var, så jag skulle kunnat tagit synen utan att vara alltför sårad vid förlust, men man måste spela sitt eget spel också.

Nåja, denna hand ska jag utförska grundligare med spelare som är betydligt vassare än undertecknad på spelteori som dessvärre inte är min starkaste sida. 

I dag kl 14 spelas finalbordet och jag ligger på andra plats med 72 000 marker och ledaren har 92 000. Average är 43 000 och fem får priser på 28 000 till 140 000. 

MVH Hatten