Då alla bloggens skribenter upplever problem med mejlkorgar som svämmar över med samma önskemål så väljer jag nu att ta bladet från munnen. Våra läsares önskningar är ju vår lag.
Givetvis så pratar jag ju om IK Brages försäsong och hur landet ligger på Domnarvsvallen så här kommer en liten statusrapport:

Domarvsvallen:
Förra säsongen säkrades nytt kontrakt först i sista omgången. Direkt efter slutsignal så påbörjades uppgrävningen av vallen.  Efter det har arbete pågått med att anlägga en konstgräsmatta. Det kommer ge betydligt bättre träningsförutsättningar och förhoppningsvis ökad hemmafördel.

Biljetter
Än så länge finns det faktiskt säsongsbiljetter kvar! De beställs via kansli@ikbrage.se 

Truppen
Ny tränare i Lennart ”Kral” Andersson från Carlstad United.
Nya på spelarfronten:
Niklas Forslund, försvarare, Falu FK
Tobias Johansson, mittfältare, Carlstad United
Tomas Johansson, försvarare, Falu FK
Tarek Laham, mittfältare, (uppflyttad till A-laget under 2008)
Robbin Sellin, försvarare/mittfältare Djurgårdens IF U21
Simon Stenberg, mittfältare/anfallare, Kvarnsvedens IK

Bland de som lämnat anser jag Fredrik Bengtssons mittfältsplats och Fernströms backplats vara de svåraste att ersätta. Jag tycker årets trupp ser starkare ut än förra säsongens.

Matcher försäsong
14/2 Brage – Enköping 4-1
21/2 Brage – Kvarnsveden IK 3-1
25/2 Gefle IF A/U 1-0
7/3 Örebro sk ungdom 0-5
14/3 Östersund FK – Brage 1-4
18/3 Sandviken – Brage 0-0
Försäsongstabell för division 1 norra hittas här https://ssl.glidecom.se/docs/files/news2_docs/ikbrage_forsasong_2009_v12.pdf

Kiosken
Som jag rapporterade om på expressenbloggen så uppstod vid några tillfällen grava problem med uppvärmning av pauskorven. Det föranledde att ljummen korv serverades vid några tillfällen. Efter undertecknads påstötningar hoppas vi nu dessa problem vara lösta.

Läktaren
Såklart sitter jag på samma plats även i år. Med stor sannolikhet har jag samma gubbgäng bakom mig som ca 5 min in varje match börjar diskutera om hur mkt bättre det var på Zetterlunds tid. Det hör ju liksom till…

Givetvis ska detta endast ses som en liten försmak av vad som komma skall. Rapporterna från vallen kommer frekventare då säsongen drar igång. Förhoppningsvis lättar den vetskapen något på trycket på bloggens skribenter.

För övrigt spelas IK Brage helt opartiskt som seriesegrare till 30 ggr hos Svenska spel