Tredje gången finns inte………….

TR Media kan inte använda ”en gång är ingen gång” för att skyla över sitt klavertramp. Vi vill påminna om några obehagliga händelser som beskriver historiens tragiska upprepning.

 

”Det började med Claes Freidenvall, som storsint och utan ljudliga protester, lät sig redigeras bort från möjligheten att skriva ledare. När sedan Ola Lernå blev fråntagen sin roll som ansvarig utgivare och chefredaktör höjde travsportens omvärld på ögonbrynen och undrade om inte ”två gånger är en gång för mycket”. ”Tredje gången finns inte” blev därför omvärldens omedelbara, tydliga och samstämmiga reaktion när Lars G Dahlgren skulle retuscheras. TR Media hade gått för långt. VD gjorde en dubbel baklängespudel och Dahlgren är tillbaks där han hör hemma.

Att förklara bort utrensningarna med motivet att man skall göra en ”digital transformation” klingar i sammanhanget lika tondövt som om att man avser att byta ut hela Ronden-redaktionen mot tv-kändisar.

Vem, för vad och varför? Vi väntar fortfarande på svar om vem eller vilka som står bakom VD’s utrensningsuppdrag. Vilka är människorna med de medeltida mörkervärderingarna? Ut ur skuggorna så vi får se er! Travrondens trovärdighet är allvarligt skadad och kan inte läkas så länge ni hukar i buskarna.

Svensk Travsport är utsatt för massiv kritik. ”De anfaller från alla håll”. Det är lätt att dra slutsatsen att en kontraproduktiv rädsla har börjat sprida sig i travsportens sammanträdesrum. Den klassiska arbetsmetoden att döda budbäraren har alltför länge haft ett av sina starkaste fästen i Hästsportens hus. Nu har den överanvänts en gång för mycket. ​

-Omöjligt! Det går inte, säger vi som inser att ägardirektiv, formella eller informella, inte har rätt att framställas så här. Journalister skall göra sitt jobb, även travsportjournalister.

 

tre amigos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frågan ställs på sin spets. Har det missbrukade ägardirektivet visat att sporten har fel ägarrepresentanter?​ Hälsan och tystnaden tiger still, vilket inte löser den allvarliga sjukdomsfrågan på sikt, inte ens med företagsledarens omplåstrande förklaringar.

Det här är Svensk Travsports eget Watergate. Reconsider-reinstate-replace!!! Det är de nödvändiga åtgärder som krävs för att rädda Travrondens trovärdighet och förtroendet för varumärket Svensk Travsport.

Styrelsen för Solvalla Hästägarförening sida: http://www.solvallahf.se/main.php?articleId=830 ”

Ovanstående krönika är direkt kopierad från SHF sida.

Tror dock inte det stör dom i någon större utsträckning. De tre musketörerna Hans Skarplöth, Hans Ljungkvist, Johan Lindberg kommer få det etter värre vad det lider.