Per Hildebrand, legendar i spelSverige, trots sin relativa ungdom, arrangerade själv under flera år SM-pokern från 85/86, då i mörkpoker som  äldsta pokerturnering som fortlöpande arrangeras i Europa.

Per drev legendariska pokerkvällar i Morgongåva på 80-90talet, samt även arrangerade den berömda V65bussen som åkte runt på helgerna till respektive v65travbana. På vägen spelades det såväl poker, som andra spel, och inte helt sällan var många gula redan innan travbanan bordades (spelbordet var längst bak i bussen).  De som inte gulades på vägen dit , eller hade vunnit på travet gulades på vägen tillbaka :-). Oftast blev det kvällsspel på ort och plats, för det var innan casinon och nätpoker fanns, men lokala spelklubbar har det alltid funnits i större städer runt om i Sverige.

Per berättar officiellt att vägen till spel inleddes under juridikstudierna, som finansierades med pokerspel, när han upptäckte att det var roligare att spela än jobba som jurist(87), och på den vägen blev det.

hildebrandt

 

 

 

 

 

 

 

Per var också inblandad i flera pokerklubbar på  90talet, däribland kortoxen, men också andra projekt, men därefter togs all tid till att bygga företaget 24hpoker i början på 2000, som sedemera hette 24hbet när det inkluderade sportsbok och till slut Entraction när det börsnoterades.

Därefter hade Per kunnat dra sig tillbaka, men istället så startades Connected Table, elektroniska pokerbord samt senare nuvarande sportspelsbolaget Ibramarket som sedemera bytte namn till Sportmarket. (Ibramarket startades av en annan, numera bortgången legendar-Janne Lundberg)

Det sistnämda är att betrakta som bettingbroker, förmedlare av spel till en portfölj av sportbettingsajter. ( med reservation för fel)

Per största officiella framgång är en 27e plats i WSOP main event 2005 som gav 300 000$( varje fall i pengar ) Hur Per rankar själv har jag inte en susning om, men jag är övertygad om att dagens seger firas med en god middag och såväl skumpa som rödvin.

Stort grattis Per.

ps, bilden från en tidigare SM-vinst , mörkpoker 2010, där undertecknad skymtar i bakrunden.

(  https://gamblersvardag.se/per-hildebrand-vann-morkpoker-sm-2010 )