Hammarby har som väntat inte rosat marknaden under våren. Under uppehållet har de tappat Lolo Chanko och då Mikkel Jensen är avstängd i helgens match så blir det därmed ett helt nytt innermittfält. Charlie Davies är het efter succén i Confederations Cup, men det kan inte Hammarby dra fördel av då han fortfarande är avstängd. Vidare finns David Johansson på skadelistan liksom anfallaren Nathan Paulse. Det är dock inte uteslutet att den sistnämnda ska kunna spela mot Trelleborg.

Hammarby har under EM-uppehållet fått två nytillskott i truppen. Dels försvararen Patrik Gerrbrandt som återvänder till klubbben. Dessutom den centrala mittfältaren Andreas Dahl, som efter en bra säsong i Helsingborg försvann till den danska ligan. Nu är han tillbaka i Allsvenskan och ävebn om både han och Gerrbrandt känns som två förstärkningar så lär inte laget vara ihopspelat ännu. Innan den nya elvan satt sig och skadorna/avstängningarna lättat tror jag inte Bajen kommer att ta många poäng.

Söderstadion gästas den här gången av Trelleborg. De är numera ett etablerat mittenlag, med en välbalanserad och slagkraftig startelva om man jämför med andra mittenlag i serien. Man har ett spelsätt man tror på och jag är övertygad om att man håller sig kvar på övre halvan under hösten. Rasmus Bengtsson och Magnus Andersson omges av rykten om klubbyte men än så länge finns de kvar i TFF:s centrallinje.

Vilket lag som är bäst av dessa två råder det inget större tvivel om. Det som får mig att värdera Hammarby som knappa favoriter är givetvis hemmafördelen. Bägge lagen är klart bättre hemma, vilket man har kunnat se både statistiskt och på spelet.

I slutändan finns värdet ändå i TFF:s odds då de vinner minst var tredje match med dessa förutsättningar. Jag spelar en rak 2:a på Trelleborg till 3.20 hos Unibet. Insats: 2/10