Ja, det har varit synnerligen lyckat att spela Bari-handikapp i höst. Föga överraskande är Napoli lite för stora favoriter idag. Visst bör man ha en hyfsad segerchans hemma mot Bari i eftermiddag men runt 1.75 är alldeles för lågt. Jag känner mig manad att investera i Bari. +0.75 finns i Asien till 1.90-1.93, vilket är värt 3 units. Utanför Asien får vi 1.85-1.90, vilket rimligtvis är värt 2 units.

Bari har, förutom förluster mot hemmstarka Roma och Parma, gjort riktigt starka resultat borta. Man har fått med sig poäng från bortamatcherna med Inter, Milan, Sampdoria och Palermo. Lag som tillsammans har förlorat blott en hemmamatch av 29 i år… Lägg till detta en seger mot Chievo, så får vi klart för oss att Bari är ett lag som inte bara lever på sitt hemmaspel.

Samtidigt känns Napolis hemmafacit inte lika starkt som det ser ut. 3-3-0 på sex hemmamatcher är ju stabilt men vad har man mött? Jo, 5 av de 6 motståndarna är lag på undra halvan och 4 av dem är indragna i bottenstriden. Det enda hyfsade bortalaget man mött är Milan. Då låg man under med 2-0 innan Milan fick en utvisning i 86:e minuten. På övertid lyckades man få in två(!) mål och ordna en poäng. Just såna bedrifter stärker tesen om hemmafördelen men jag hävdar ändå att man inte kommit upp i en förväntad nivå.

Hemmafördelen går ändå inte att komma ifrån och Napoli vinner trots allt upp emot varannan match med dagens förutsättningar. Bägge lagen har vissa problem i truppen men det är inget som justerar värderingen nämnvärt. Nykomlingen Bari har chans att inta kvalplatsen till Champions League vid seger. Det känns som en svår uppgift men visst luktar det kryss?