Boost är ett nytt tillskott som startar 13 februari, gäller endast v75 och dragningen sker efter sista v7avdelningen gått i mål.  

Jag ser detta lotteri som ett nödvändigt tillskott till övriga spel, och ger en möjlighet till högvinster på framförallt Harry Boy även vid favoritomgångar, således kommer möjligheter till utmärkt spelreklam förekomma och ge extra positiv effekt.

V75 omsatte ca 4,6 miljarder under 2014. Möjligen kan detta lotteri bidra med ca 5% av denna omsättning, dvs 230 miljoner i omsättning per år, vilket skulle innebära ca115 miljoner brutto till hästsporten, hur mycket Staten skulle ta i detta fall vet jag ej, rimligen 35% som övrig brutto och således ca 70milj till hästsporten. Välbehövligt men inte revolutionerande . ( joker omsätter totalt ca 1 miljard per år, men Svenska Spels kunder är till större del turspelare än ATG, där skicklighetsspelen bidrar med mindre del än lotto i olika former till jokeromsättningen. Således är nog 25% av jokeromsättningen kanske väl optimistiskt trots allt, men inte orimligt.

Lotteriet går inte att spela genom filinlämning, vilket är förståeligt, enär den typen av system är tänkta att effektivisera matematiska vinstmöjlighet och därmed är ett lotteri inte adekvat för dessa spelare.

DOCK är det fel tänkt att inte kunna spela Boost på TILLSAMMANSlagen, enär detta är ett utmärkt spel för andelsbolag av den typen. Det är ett misstag som bör rättas till omgående.

gör om gör rätt

 

 

 

 

 

 

 

 

Boost som är ATGs enda lotteri, med en återbäring på ca 30% (officiellt max 50%) till spelarna har följande förutsättningar:

Kostnad: 30kr eller 10% av bongkostnad. (spelas bong för 500kr så blir Boostkostnaden 50kr)

Lotteriet avser de tre sista siffrorna på spelkvittot

Automatvinster är följande:

3 sista rätt = 500kt

2 sista rätt = 150kr

slutsiffra rätt = 50kr

Därutöver multipliceras bongvinst med följande :

10 x pengarna på 7 rätt. (maxvinst 100 miljoner)

100 x pengarna på 6 rätt. (maxvinst 50 miljoner)

100 x pengarna på 5 rätt. (maxvinst 50 miljoner)

Total maxvinst på en spelbong är 100 miljoner.