Efter favoritparaden för en vecka sedan, då det varken blev utdelning på fem eller fyra rätt, är det dubbel-jackpot på Solvalla ikväll.

Ja, V64 är tillbaka på hufvudstadsbanan och nu gäller det att kamma hem jackpot-pengarna. För mig är det självklart att spela V6, dvs bara för sex rätt. Visst riskerar man att inte få en enda krona tillbaka, men fördelarna överväger verkligen.

Spelvärdet är högt redan från början. Att i en redan ”skattefri” jackpotomgång få 2,5 gånger utdelningen är mycket bra.

Med denna bakgrund funderar jag inte alltför länge på om 3 Yield Boko (V64-1) har 80 eller 90% vinstchans i den inledande avdelningen. Det är bara att tacka och ta emot. Läget går inte att klaga på och det här vinner han. Ni som har sett hästen i aktion är förmodligen lika imponerade som jag. Snacka om maffigt intryck!

Även i övrigt ser det väl långsökt ut med skrällar men jag blir inte förvånad om det blir många favoritfall. De bästa dragen i omgången:

V64-3: 11 No More Headache (15%)

Jag klockade honom till 13,7/1900 meter efter galoppen senast. Spurtade vasst även näst senast, då han faktiskt gick ännu snabbare över upploppet än självaste Red Hot Dynamite. En rolig andraspik för den som behöver/vill/vågar.

V64-4: 5 Go On Top (15%)

Fungerar bättre som vallack. Nurmos har alltid trott på hästen och nu kanske polletten har trillat ner? Visst finns det galopprisk från spår 5 men felfri har han väl så bra chans som favoriterna.

V64-5: 3 Copy Tooma (19%)

Jag trodde mycket på 8 Red Hot Dynamite senast och han visade sin höga kapacitet. I början av sommaren höll dock Nurmos Copy Tooma högre. Här bör spetschansen vara god, då 4 Windshear fått spåret utvändigt och med favoriterna från spår 7 och 8. Per Lennartsson kan absolut få revansch för förlusten i E3-försöket senast (hästen var inte kurant då).