Det är precis vad jag hoppas på. Med stenhårt tempo kan mitt drag i lopp 4 (V75-1) spurta till skrällseger.

Det är 8 Lanikai jag vill varna för. Hästen har gått bra varje gång sedan han kom tillbaka till Alan Shelton. Han felade i 6 av de 11 första starterna i den nygamla regin men har nu gått felfritt i fyra raka lopp. Bör tjäna bra pengar framöver om han kan fortsätta på den inslagna, stabila vägen.

Näst senast backades han ner sist från sitt tiondespår. Ledaren fick dämpa farten fullständigt där framme. 600 kvar fick Lanikai gå med i tredjespår. På upploppet fick han upp farten rejält och fjärdeplatsen kunde lika gärna ha varit ett andrapris. Jag klockade Lanikai till under 11 sista varvet med 09.5 sista 500. Då gick han dessutom som snabbast över mållinjen.

Även senast fick vi se en riktigt stark prestation av Lanikai. Även då fick ledaren bestämma tempot efter att Lanikai backats sist från spår långt ut på vingen. Varvet kvar så stötte kusken Bosse ”Frillan” Eklöf i tredjespår. Ekipaget hamnade i en seg rygg så Bosse valde att kasta loss ute i fjärdespår. Lanikai sköljde förbi häst efter häst och höll farten ända in på linjen. Ledaren hade dock fått bluffa bort 5-600 meter i lustempo och höll undan, medan Lanikai slutade tvåa. Nu var det inte det värsta motståndet men formintrycket var mäktigt.

På lördag får Shelton återigen se sin häst starta från ett knivigt utgångsläge. Den här gången tror jag dock på högre tempo och då kommer Lanikais spurt räcka långt. Givetvis är dte inte lätt att ta en tätplacering på V75 (Hagmyrens korta upplopp gynnar inte direkt honom) men oddsen är för bra för att avstå.

Spelen blir:

Vinnare
25.00 hos Expekt
Insats: 1/10

Plats
4.50 hos Ladbrokes
Insats: 3/10