Så tillbringar jag en vecka i Visby, och Visby i Januari är nästan som att vara i en amerikansk spökstad efter guldruschen, det enda som fattas är dom rullande ogräsbollarna som drivs av vinden.

Visby är verkligen folktomt denna månad, inte ens Svenska Spels nya VD Meta Persdotter är här, vilket om något förvånar, då det är standardkrav för att studera eller arbeta på Svenska Spel, att vara folkbokförd på Gotland.

Ska bli intressant att se hur Svenska Spel motiverar att VD arbetar från Solna inför sina övriga kollegor som varit tvungna att skiljas från vänner och bekanta i Stockholm.

”Nöjd kund är honnörsordet för Meta Persdotter, ny vd för Svenska Spel. ”Min viktigaste uppgift blir att utveckla företaget vidare och möta den efterfrågan som finns – det som kunderna vill ha”, säger hon. ” Källa :dagens Industri.

Jag kan berätta för Meta Persdotter vad spelarna på denna blogg vill ha

” Odds som står sig längre än till jag eller några av mina bekanta har hunnit lägga sina första dubblar samt fler singelobjekt i butikerna ligger högt upp i önskelistan.

Förenklad hemsida där man kan fylla i HELA sin tänkta insats istället för att knappa 10 gånger för att spela en trippel och därmed 200gånger för att spela maxinsatsen på samma trippel.

Livespel där det finns fungerande odds att spela på, nu finns det i en handbollsmatch, odds uppe ca 25% av tiden och sista 5 minuterna går det inte att spela överhuvudtaget. Dessutom finns det ingen möjlighet att se vilka spel man lagt tidigare vilket ruinerar möjligheterna att se vilka risker man tagit i livespelet, och detta motsäger SS strategi att tydligt visa hur mycket man spelar för.

Värför finns fortfarande ingen fungerande bokföring på Svenska Spel, då minsta lilla affiliatesida har dessa möjligheterna? Även detta är ett sätt att effektivt beivra spelmissbruk, då det blir svårare att ljuga för sig sjålv om det lyser en siffra i röd text med dagens, veckans, månadens och årets förlust någonstans på skärmen.

Vad ser du som den största skillnaden att jobba på Svensk Spel jämfört med ett traditionellt vinstdrivande bolag?
”I stort ser jag inte att det är så stor skillnad. Det handlar om att ha en nöjd kund, att vi ser till att ha god efterfrågan och bra produkter och kunder som kommer tillbaka. Det är kärnan”, säger Meta Persdotter ”källa DI.

Det är nog mycket tveksamt om några av årets 15 kvarvarande spelare i SM poker tänkter spela någon mer stor tävling på SS.

Sällsynt uselt sätt att ta hand om sin spelarkår på, för att inte tala om hur man förvaltar sin godwill, det kommer att kosta många miljoner i marknadsföring för att återfå det ryktet som dom ruinerade i denna tävling.

MVH Hatten