Familjens tvååriga löfte Swinging Lass blev dessvärre grovt bortriden av jockyn, som red sista 800meter i andra- tredjespår utan rygg, istället för att mjukt och fint krypa ner i rygg på favoriten och sedan växla ner densamma på upploppet. Om Swinging Lass varit rejält jobbad så hade hon vunnit ändå, men nu orkade  hon inte som slagen med ca en halv längd, även om det såg ut som grepp 200kvar.
Minnesbilden från dagen är Ellis Lad som är en hetlevrad fux som inte är helt rumsren, men hjälptränare Micke Tjärnström har som alltid gjort ett fantastiskt arbete med sina hästar och Ellis Lad vann till slut enkelt fina 600 000kr och har nu tjänat över miljonen.
Micke Tjärnström är inte så känd för den stora massan, men kommer att klara sig fantastiskt väl som proffstränare när den tiden kommer.
Det visade sig också att ytterligare en storfavorit inte infriade förväntningarna i form av Tertio Bloom, som undertecknad varnade lite för att så kunde bli fallet, och denna 88% som föll tungt, gjorde att V65 gav fantastiska 66 000 kr, trots att det blev en rak favoritdubbel, där inte heller Django imponerade som storfavorit, utan höll undan med huvud.
Holly Society vad bra som vinnare av tvårsloppet, men vann mest på grund av att flera jockys red bort sina hästar. Det var i övrigt en fantastiskt skön kväll på Täby, med mycket folk som njöt av sport och solens sista nedgående strålar.
13 September är det Stockholm Cup, häng med då till Täby Galopp, brukar vara fint väder och fantastiska tävlingar.
MVH Hatten