Traditionsenlig jackpot i kväll på Täby galopp, då det var stortävlingar förra tisdagen på Jägers och dessa tävlingar brukar resultera i jackpot varje år. Tack för det säger jag, då Täby Galopp har en omsättning på ca 2.2 miljoner eller på på V65 och det betyder att det kommer att delas ut ca 2.5 miljoner till 6 rätt i kväll. Alltså ingen skatt överhuvudtaget och det gillar vi spelare.

I v65 startar två riktigt fina 2åringar i form av Hokkaido från spår 1 och Holly Sociaty från spår 4a. Hokkaido går bakifrån och i spets sitter förmodligen Swinging Lass från familjens stall. Dock har Swinging Lass inte någon perfekt uppladdning och kan sakna jobb, kapacitet finns det.

Utöver detta kommer Wido Neuroth med två hästar som kan skrälla.

I v65: 2 kommer veckans jättebank ut, Tertio Bloom och den vinner detta lopp säkerligen runt 70% av gångerna, men det innebär å andra sidan att den INTE vinner 30% och vilken gång är detta?  Tertio Bloom har heller inte lyckats vinna på Täby i någon av sina tre(3) tidigare starter och kan givetvis förlora. Dock har inte motståndarna imponerat, då Downing Street endast startat tre gånger, överlägsen i två starter, men missade helt i sista. Tiderna har heller inte varit så oerhört snabba, så tror man på skräll ska man nog ta övriga fyra hästar också.

V65: 3 är ett amatörlopp med ytterst välridande Josephine Kelly på Be my Wings bland annat, men vinnartipset får nr 10 Mystic Valley med jocky Richard Costello på visad form. Helgardering behöver inte vara fel.

V65: 4 är en Bronshandicap och skräller det någonstans så skräller det i bronshcp så här helgarderar vi med garanti, förstatipset får nr 4 Kleingeld.

V65:5 är också DD1:  Här skriker alla ut nr 1 Django, men det är att göra det hela väldigt lätt för sig. Jag har feeling för skräll och tror på förhand lite på en favorithäst sedan förra årets St Leger, nr 9 Shade of Pale. Men former är oviss på den hästen, så streck för Arcus och Double Up kan vara nyttigt också.

V65: 6, DD2 är ett getingbo, där jag fått väldigt posetivt på nr 8 Ellis Lad, MEN den vinner inte på beställnig och det finns många bra hästar med och ingen är överlägsen på förhand. Nr1 Reventon är jämn och säker och har ett kalasspår, men kanske lite distansbegränsad?  Nr 3 John Balliol rids av skandinaviens bästa jocky Fredrik Johansson( absolut i klass med Björn Goop, Erik A och Örjan) och kanske kan skrälla. Likaså Danska hoppen Keep on Flying och Valleys Pride har chans och bortglömde Mirona.

Åk gärna ut till Täby Galopp i kväll, banan har en fantastiskt trevlig utebar med utsikt över upploppet och den kommer i kväll flöda utav kvällsolens sköna strålar. Mig hittar ni i varje fall där efter lopp3 och framåt!!

MVH Hatten