Eftersom jag haft semester från slutet av Maj till mitten på Augusti, är det nu dags att börja jobba på allvar igen. Till jobbet hör för min del att frekventera olika spellokaler, dels för att spela turneringar och cashgame, men också för att hålla den så oerhört vitala kontaktnätet vid liv och helst också utveckla nätet ytterligare. Kontaktnät kan ALDRIG bli för omfattande. Ju större nät ju större informationsintag och därmed också inkomster i slutändan. Dessutom blir livet oerhört mycket intressantare om man träffar många människor och ibland annorlunda synsätt på livet och dess möjligheter.

I kväll var det 500kr rebuy turnering på Cosmopol i Sthlm och många av regulars var närvarande, men också flera som saknades. Dels på grund av Cosmopol, men också av andra orsaker. Jag hamnade vid ett bord med bland annat alltid lika stenhårde Ishak, som egentligen är en hygglig typ, men ganska frank och inte så ödmjuk alla gånger. Vid bordet fanns också flera andra Highstakes omahaspelare som jag träffat t o m i Marocko, men Ghena saknades tyvärr. Ghena är alltid en frisk fläkt. Markus”in med degen och Frej dök sedemera upp, likaså Thuritz som gästade och slakatade texasbordet i vanlig ordning. På tal om Thuritz hörde jag en kul kommentar”  Thuritz, det där var väl inget bra spel, det kan inte varit optimalt, varvid Thuritz säger” hörrö du, jag har spelat highstakes sista 5 åren, på 10ggr högre nivå än denna, i DOLLAR. ” då kan jag inte låta bli att säga” Låt Gus bestämma vad som är rätt, han har spelat högst av alla, så han bör vara facit” det tog på något sätt udden av diskussionen tror jag, men personligen skulle jag aldrig försöka mig på att rätta Thuritz, Sagström samt några till i teoretisk poker. Inte för att dom är ofelbara, men för att jag oerhört sällan har fler rätt än dom 🙂 .

Nåja, tillbaka till Omahan. Jag hade lite tur i en flervägspott under rebuyperioden och lyckades komma upp i 15000 chips, som oförändrat var startstack efter paus. Därefter spelade jag nog ca en hand i timmen, dels för att mörkarna var mycket låga, 100-200 efter paus och höjdning varje halvtimme, men också för att det inte fanns några bra tillfällen att vara med i potterna. I turneringsOmaha kan jag verkligen vara riktigt snuskigt tight och samtidigt slå på en råbluff när så  behövs. Dock känns det lättare att INTE bluffa så ofta i Omaha, speciellt inte preflop om jag inte har riktigt mycket marker. Jag lyckades krångla mig kvar som shortstack med halva average ända från 25 spelare till 6 spelare kvar(fyra priser på 7500-34 000) utan att någonsin vara illa ute, men sedan blir jag tvungen att agera i en pott där flera limpar och jag hittar en 10-q-q-A  hand dubbelso. Där går jag in med halva stacken och får syn av en person, som på flopp går all in, rakt i min floppade triss. Jag blev heller inte utdragen utan klarade mig ett tag till . Därefter hamnade alla i olika omfattning all in, och vann, så ingen åkte på över en timma.

Nästa gång jag var på djupt vatten så hade jag 20k kvar på mörkarna 700-1500 och jag sitter på BB, chipleader raisar från knappen och jag hittar 9-j-q-k på handen med ett färgtillägg. Jag går all in och möter dom förväntade a-a 5-7 dubbelso. Det är den hand jag har bäst chans i mot som är trolig och min färg lever dessutom . Jag träffar på flopp 2-5-9 och med turn 7 och sedan k så vinner jag potten på 90k.

Nästa hand är riktigt svår, jag är på knappen och alla har lagt sig, jag har 6-9-k-a , med nöthjärter och på lilla blind finns45k, på stora blind 15k. jag synar bara bb med 3000 för jag tror att det är stor chans att någon av dom antingen bara synar och då kan jag spela ut dom, eller så synar lilla blind och stora blind går all in och hoppas bluffa bort mig. Men lilla blind höjer till 15k och stora blind synar all in och det är perfekt för mig, då betalar jag bara 12k och har position, dessutom är chansen stor att lilla blind checkar på floppen, då vi vill ha bort en spelare( 6 spelar kvar, fyra får pris) Floppen blir 2-4-7, med två hjärter, så jag får nötflushdraget. Nu funderar lilla blind i några sekunder och går sedan all in. Jag får lite problem här, då det kostar mig 30 000 att syna, och jag har  bara flushdrag samt överkort. Men jag synar då Lilla Blind mycket väl kan ha j-j,q-q eller flushdrag och då leder jag med överkort samt nötflushdrag. Lilla blind visar också 2-3-9-10 med flushdrag coh par, Stora blind har 2-4-8-j  för två par och jag har ett superläge att både slå ut två spelare samt säkra 4e priset samtidigt och dessutom gå till ledning.

Jag har nu alla 5or,9or, Kungar och Ess för vinst samt flushkorten, men turn är blank 3a vilket ger lilla blind tvåpar och jag har bara flushen som outs inför river som blankar. Sämsta möjliga resultat, då båda spelarna överlever på min bekostnad. Sedan får jag stilla mig några potter och vänta in nya lägen, som också kommer några händer senare. Jag får 10-j-q-q dubbelso och höjer utg till 20k, får syn av knappen samt lilla blind. Båda har ca 45k och jag har 65k. Floppen är 5-q-k och lilla blind går all in, med 8-9-10-j visar det sig, jag går självklart också all in, likaså knappen som har 5-6-j-q och drar så gott som dött. Turn är en ytterligare en kung och jag för nötterna. Detta är en 130k pott samt två personer åker samtidigt. Så jag kommer upp i 160k (387k är ute på bordet)samt är garanterad fjärdepris. Därefter är det en walk in the park, då två spelar är rejält shortstackade och till min glädje går alla tre spelarna all in. Där vinner dock mellanstacken, men en person åker och nu är vi tre man kvar. Jag har 190k och därefter 50 och 120k. Några potter därefter vinner jag en stor pott mot båda, där lilla stacken åker samt Kader är kvar med 80k, jag har nu 290k. Nu är mörkarna 5k-10k och vi tightar till oss rejält och Kader går upp till 120k , när Kader bara synar min lilla blind och mina 3-4-5-K träffar floppen perfekt som är A-2-4 regnbåge. Kader betar 30k och jag sätter Kader all in med min nötstege ´, han blixtsynar och på turn visar det sig att jag är homefree. Det finns inga outs och jag vinner höstens första pokerturnering.
Fantastiskt kul, även om det inte var några oerhörda summor, så är det SVÅRT att vinna en turnering. Det krävs att man slipper otur och dessutom har lite tur.

MVH Hatten