Jag installerade mig i hotell Danieli, byggt på 1300talet och Venedigs första Opera. Vederkvickad av en lång dusch och uppackning gick jag ut på stan för att hitta mig en restaurang och i största allmänhet vandra runt i denna fantastiska stad. Det visade sig att staden är oerhört svårnavigerad, då Venedigs gatunät är från 1200talet. Någon EU skyltning är det inte tal om, men kanalerna som avgränsar kvarteren gör att man förvirrar sig fram ändå. Butikerna utefter de större gatorna där jag går har fantastiskt urval av kläder, och även Herrkläder till skillnad från Stockholm. Nu är klockan 21.30 och magen formligen ylar av hunger, men jag råkar oförhappandes springa på Casino Venezia och går givetvis först in för att försöka skapa mig en uppfattning om Casinot, men inga pokerbord var uppställda, då poker spelades i Casinot närmare flygplatsen. Jag fortsatte istället till Restaurang Osteria la Dodo, som är fullsatt. Jag passar på och provar några Italienska viner i baren i väntan på bord. Osteria visar sig vara en enkel krog, med endast 12 rätter och modesta priser. Jag får bord innan första glaset Falconera är urdrucket och beställer stekta säsongsgrönsaker som förätt, vilket visar sig vara en synnerligen enkel rätt bestående av Kronärtskocksbotten samt Karljohansvamp och rotgrönsaker stekta i Olivolja. Därefter fick jag in en Lasagne som också är vegetarisk, på parmesanost och Karljohansvamp som framträdande ingredienser. Falconera passade utmärkt till denna enkla måltid. Totalt kostade det 45€ och det kändes inte speciellt dyrt. När jag skulle promenera hem så öppnade sig den mörka Venezianska himmelen och jag tog nattbåten istället som stannar precis utanför hotellet. Skön känsla att kliva på en gratis NATTBÅT och stilla åka genom Venedig nattetid istället för nattbuss 94 som man är van vid i Stockholm. Nu är det en lång vila och hotellfrukost kl 08 som gäller.

// Hatten