Idag riktas blickarna mot Florida och Gulfstream Park. Det är dags för Pegasus World Cup. Vi har varit bortskämda med topphästar i det här löpet i några år så årets upplaga är lite av en besvikelse. Men spelmässigt är det intressant.

Favorit blir Bob Baffert-tränade National Treasure, vars främsta prestationer hittills är segern i Preakness Stakes och andraplatsen i Breeders Cup Ditt Mile i fjol. BC-löpet var en riktig topprestation och efter det har han fått vila i ett par månader. Kretsen kring hästen har antagligen siktat mot det här löpet och jag räknar med att han står för ännu en topprestation, kanske den bästa hittills. Hästen har dock presterat bäst från ledningen och det är inte säkert att han får den. Hoist the Gold är extremt startsnabb och har box innanför favoriten. Det gör National Treasure sårbar. Jag tror absolut att han kan vinna även om han inte får ledningen, så bra är han, men spelvärdet blir nog inte så bra.

Tipsnicken går i stället till First Mission, som är sparsamt startad. Han var förhandsfavorit till Preakness Stakes, som National Treasure vann, men blev struken. Sedan dess har han startat några gånger och har utvecklats mycket. Nu är han redo för en riktig topprestation. Han brukar löpa start bakom pacet och om National Treasure och Hoist the Gold sätter upp ett friskt tempo får Forts Mission ett prefekt löp.

Det finns några möjliga skrällar, för det är jämnt bakom National treasure och First Mission.

Skippylongstocking presterar jämnt och bra och är gynnad av distansen. Har vunnit tidigare på Gulfstream Park. Läget är dock ett minus.

Senor Buscador är en annan häst som presterar jämnt och bra och gillar distansen. Om favoriterna underpresterat kan han vinna.

Fältets kanske mest intressanta häst är Grand Aspen, som inte startat så mycket men blir bättre för varje löp. Höjer han sig igen så kan det bli en fullträff här.

Speltips: 

Vinnare nr 8 Forts Mission

Det är flera storlöp under dagen och det kan löna sig med några vinnarspel:

Lopp 10, Filly and Mare Turf Invitational (Gr 2), Fluffy Socks

Lopp 11, 12 Signator

Lopp 12, Pegasus World Cup Turf Invitational (Gr1), Adhamo

ATG har spel och sändning till hela tävlingsdagen

Patrik Öbrink