ATG har spel till en hoppklass varje dag under Gothenburg Horse Show. Ikväll kl.21.20 är det en internationell 1.50-klass.

Stor favorit blir Henrik von Eckermann som den här gången rider sin nya mästerskapshäst Iliana. Ekipaget har startat med framgång i världscupen med 1.60-hoppningar och siktet i år är inställt på EM i Milano i slutet av sommaren. Nu är det bara 1.50, så på pappret ska det vara en toppchans. Hästen är naturligt snabb och hoppar säkert och bra. De går ut som första ekipage i grundomgången, vilket aldrig är någon fördel, men att de inte skulle ta sig till omhoppning förefaller osannolikt. I omhoppningen får de också gå ut först och det är definitivt en nackdel. De är dock så bra att jag inte blir förvånad om de fixar en seger ändå. Oddset avgör om det blir något spelvärde. Om vi tittar bakåt på internationella klasser så brukar favoriterna ha omotiverat högt odds. Allt över 2.00 är bra.

Finns flera utmanare. Den främste är nog Pius Schwizer med Vancover De Lanlore. Schwizer är en extremt snabb ryttare och han rider här en OS-häst (reds av Penelope Leprevost i Tokyo 2021). Senast var de trea i världscupen i Leipzig. Det här är en mycket enklare uppgift. Kan vara spelvärd vid odds över 4.00.

Belgaren Wilm Vermeir och Enola Gay Of Two Notes Z har gjort det bra i hoppningar på 1.45 och 1.50. Är ingen het segerchans men ett intressant plastobjekt.

Jens Fredricson har en blivande stjärna i Diarado’s Rose Elith. Det är en snabb häst som nog kommer att trivas på Scandinavium. Jag blir inte förvånad om de vinner det här, så bra är den här hästen. Jag vill dock ha ett odds på 8.00 eller högre.

Den aktuella klassen (och alla tävlingar) kan ses live här (gratis konto krävs):

https://live.gothenburghorseshow.com/sv

Patrik Öbrink