Joakim Lövgren tillhör Sveriges absoluta toppskikt, med 5-10mkr inkört sistlidna fem åren, och kör själv flertalet lopp, en personlighet man normalt gärna skulle lyfta, dessutom alltid gett intryck av såväl verbal som insiktsfull, och hästarna  presenteras ofta i ett fantastiskt gott skick, och han har 80-90 hästar i stallarna.

Joakim har en tråkig egenskap, han bryr sig inte om vare sig Code of Conduct eller att hålla en seriös informationshantering gentemot spelarna.

Sistlidna årets statistik med 1200 starter, där ca 350 hästar anmälts barfota runt om, har 14% ändrats sent,  och det är högt, mycket högt, t o m högre än Walmann, Bergh, Stefan Melander.

Förklaringen fick vi i en intervju i dag, där Joakim Lövgren låter meddela följande:

”det här med barfota och jänkarvagnar har börjat fara i väg åt fel håll, och i min värld stämmer inte det!

”Jag får liksom lite klaustrofobi om jag inte kan jobba med mina hästar som jag vill ”

”jag kan jämföra mig med en kock som endast ska få laga mat efter recept och aldrig gå på känsla”

” inte kan få gå på känsla när jag ska blanda till en sås, så jag får den att smaka som jag vill”

”när jag värmer hästen och känner att den här inte kan gå barfota, eller att den här hästen är helt seg, jag måste hänga på helstängt” det är en sak med högre divisioner , men vardagstävlingar med hästar under utveckling, så skaver det i mig om jag begränsas.

SKA JAG VARA HELT ÄRLIG-SPELARNA VET ÄNDÅ INTE HUR DE SKA VÄRDERA INFORMATION 

Om hästen ska gå med ena eller det andra, balans, huvudlag, sulky så vet inte ens vi själva hur det påverkar. Vi vet inte var det ska leda-det finns en förhoppning . Men spelarna måste förstå att hästarna är optimalt balanserade för dagen, det måste vara bättre för spelarna att veta det, än att hästen kommer ut begränsad. 

”Som yrkesman som tränare som kusk tycker jag inte om det, och jag vet hur lite det påverkar spelarnas förutsättningar, det kan påverka till slut resultatet, men det är på så hög nivå, att det bara rör runt i huvudet på spelarna. ”

”jag kan säga till 100% säkerhet, spelarna kan inte ta tillvara på den informationen”

Så fruktansvärt motsägelsefullt, så oerhört nedlåtande, så sällsynt fördömande mot världens mest lojala spelarkår, hästspelarna. Här säger Joakim- Varför kasta pärlor för svin? Spelarna är inte ens intelligenta nog , kapabla att värdera information, så varför ska tränarna då ge den?

Som slutkläm kommer följande märkliga jämförelse :

Jänkarvagn: ” den är immun mot kritik- vet du hur ofta hästarna slår i vagnen, och förstör loppen, hur ofta loppen förstörs, där hästarna går sämre pga av jänkarvagn, ingen pratat om att de kan gå sämre.

”Kolfibervagn talas det aldrig om, de är lätta, de är designade likvärdigt, men ingen talar om kolfibervagnen.”

”jag tycker att som spelare man kan nöja sig med det”

Så kommer jämförelsen :

Fråga-Hur funkar det i Frankrike? Du är ju där och tävlar en del på vinterhalvåret”blir du bakbunden då” ?

”Jag var där med en häst, det kom en snöstorm med 15cm snö i lopp två där jag skulle köra barfota, jag kom stensist slagen med 187meter, jag hade flugit ner,min häst gjorde en start, hästarna gick så bedrövligt dåligt, de gick som bambi på hal is, ingen fick slå på skor, efter loppet ställdes resten av loppen in, Paris var lamslaget, flygen gick inte.

Hade Joakim Lövgren varit en SERIÖS tränare , hade han kollat väderprognoserna, det finns väderradar i dag, som förutspår 97% rätt närmsta timmen, samt vid denna väderlek-STRYK HÄSTEN för hästhälsans skull. Det ovanstående som hände var en OVANLIG händelse, en anomali,  inget som påverkar när man kör 10000 lopp per år på banan, och ur spelarnas synpunkt är det exakt vad detta handlar om- anomalier ska aldrig påverka informationsflödet.

”Om vi ska berätta allt allt allt, så kommer det en stackars spelare som ska börja spela på hästar-det där kommer jag aldrig begripa mig på! Återigen denna VonOben attetyd- där förenklingsångesten och föraktet för de spelarna ( ungefär som att de måste ju vara korkade som spelar på hästar? min kommentar)

Det Joakim  framför i intervjun, visar på ett totalt förakt för spelarna , ett elitistiskt tänkande där Joakim ska bestämma vilken information som är viktig för spelarna, och spelarna ska endast skrapa med foten och vara tacksamma för att Joakim ger spelarna något att förlora pengarna på. Men spelarna ska endast tilldelas den information Joakim finner för gott, utan vidare förklaring.

Förövrigt så skrev också oldtimern Lennart Persson en krönika på samma ämne i dag,

Nu känns det som om travet är på väg åt samma håll. Massor av information som ”vanligt” folk kommer få svårt att ta till sig. Markeringar för skor och utan skor finns redan. På tur står symboler för olika slags vagnar och kanske flera typer av huvudlag. Öronkappor, knäskydd och så vidare.

En djungel för de flesta. Nödvändigt för en mindre skara som i olika grad försörjer sig på spel, eller på spelinformation. Travspel enbart för eliten. Jag förstår kraven på information från tränare. Rätt information. Samtidigt är jag rädd för att all (för många) svårhanterlig information skrämmer bort folk. Vanligt folk. De känner sig utanför, utan chans mot de stora.

Återigen denna förenklingsångest, återigen denna nedvärdering av spelarnas intellekt, kunskap och förmåga att tillvarata och förstå information , förövrigt oerhört lik socialdemokratins och dess politikers ” detta ska ni inte bry er om, ni förstår inte , ni ser inte hela bilden”

DET ÄR SÅ ÖVERMAGA, SÅ FÖRMÄTET; SÅ ERBARMLIGT FATTIGT ! Att människor tillmäter sin egen genialitet oanade höjder är icke ovanligt, speciellt inte för skribenter och journalister, och alldeles tydligt inte heller för vissa travtränare, men det gläder min nattsvarta själ när de avslöjar sig så fullständigt som i dag.

BAKÅTSTRÄVANDE POMPÖSA IMBECILLA HJON är vad dessa människor är, som istället för att delge människor alla fakta och därefter låta människorna skapa sig en egen uppfattning om vad som är relevant, ska undanhålla fakta för att inte förvirra människorna?  TVI FAN .

PS: Det finns för de som inte är djupt införstådda i leken, ett flertal topptränare, tillika de absolut mest framgångsrika, har inga problem med att delge information flera dagar innan start, med balans-huvudlag-sulky och dessa tränare ändrar  0-3% av starttillfällena, såsom Daniel Redèn , Jerry Riordan, Tomas Malmqvist, Lutfi Kolgjini , Untersteiners , Stig H med många fler. Det handlar endast om en sak: RESPEKT FÖR SPELSÄKERHETEN och SPELARKOLLEKTIVET.

Ingen ska få mig att tro att de som felar oftast och mest, de som är sannskyldiga skurkar och banditer dvs

Lövgren-Bergh-Walmann-Stefan Melander har svårare hästar och tävlar under sämre omständigheter? Eller är de sämre yrkesmän än de som INTE förbryter sig ? Det har jag svårt att tro, men kanske är det så, att dessa travsportens vandaler inte klarar av att ta beslut förrns 15minuter innan start, frågan är i sådant fall, ska vi ta hänsyn till dessa charlataner i sådant fall, som de facto är ett undantag , eller till de som vill få hästsporten att växa, att skapa trovärdighet, att erhålla spelarkollektivets alltmer förlorade förtroende? Tränarna ovan har mer än 8% förändringar, och Lövgren värst på 14%- det finns än värre exempel , men inte bland de mest framgångsrika.

NOTA BENE: Stefan Melander startade för några dagar sedan i ett av årets största lopp- Milligans School , där han på sin egen personliga sida i en kvällstidning, liksom i intervjuer i olika media, sade- Hästen ska gå barfota fram och blir banan dålig blir det skor runt om, annars inga ändringar.

Hästen startade barfota runt om samt sulky ändrades från vanlig vagn till jänkarvagn.  Loppet som var avslutningen på V75, samt Dagens Dubbel mm, innebar att 14o miljoner kronor omsattes, där vinnaren avgjorde vilka som skulle få dela på denna ofantliga summa. Förstapriset i loppet var osedvanligt högt, 1 miljoner kronor- Incitamenten för en spelstöt är inte svårfunnet.

DET BEHÖVER INTE VARA SÅ; jag påstår inte ens att så är fallet, MEN

Varför ska ska det överhuvudtaget kunna insinueras att så är fallet,

SPELSÄKERHET kräver korrekt informationshantering,

och denna informationshantering är inte svår, inte krånglig, men den försvårar för en underfinansierad travsport att sko sig på spelet för ett fåtal insiders, svårare är det de facto inte.

NOTA BENE: Galoppsporten har ett reglemente där inget får tillföras eller förändras efter startanmälan, alla basfakta ska stå i programmet, och det finns inga huvudlag som kan förändras under loppets gång, inga öronproppar som får ryckas eller blinkers som kan förändras. SPELARKOLLEKTIVET ska äga korrekt information , där fakta står i programmet. Detta beror på att galoppsporten som är mångdubbelt större internationellt, tidigare haft stora problem med korrupt spel, och därmed insett att vägen att gå måste vara transparens.

Kontrollerad informationshantering. Där spelarna erhåller alla grundfakta och därefter själva avgör vikten av informationen !  

Om inte travsporten i Sverige förändrar sin hantering av basinformation, kommer spelarkollektivets dom bli stenhård-de finner andra spelobjekt, och därmed dör travsportens ena stödjeben, och dör det stödjebenet, dör även hästägarna , och då får travsporten återgå till att tävla om kaffepaket. Väl bekomme Joakim Lövgren.