den grå Stenåldern, innan internetpokern var uppfunnen, så spelade vi i Stockholm framförallt på Kortoxen(inte vid Olof Palmes gata) där det var turneringar Sönd-Torsd varje dag. Oftast billigt med kanske upp till 1000kr inköp och många spelare. 

Därefter blev cashgame, oftast med låga insatser och blindar i början , men vartefter fler blev utslagna ut turneringen och storspelarna släntrade in så öppnades nya bord.  Men högre spel fanns det mycket sällan, och oftast dog pokerborden ut framåt morgonen, så man fick passa på och spela när det fanns action. Många dagar satt man och väntade och spelade Backgammon och flipper samt läste travprogram och oddsetlistor i väntan på gäng att spela med.

Oftast var det spel Söndag eftermiddag till Måndag morgon, Onsdag efter Solvalla samt Torsdagar som var dom stora pokerdagarna, men när det blev Elitloppshelg, då kom det Danskar, Norrmän och Finnar  samt tillresta Svenskar från hela landet.

Dessa helger levde man för varje år, för då kunde man verkligen slå upp sig, först Solvalla på dagen/kvällen, sedan poker. Sova gjorda man veckan efter.

Ibland blev det oerhörda maratonsejurer, där några killar som kallades ”kepsligan” ofta lyckades sitta med alla chipsen som fanns i lokalen i slutändan.

Dessa killar hade som vana att komma ner till spellokalen, som förövrigt hette Kortoxen(inte den vid Olof Plames gata) först när spelet hade snurrat  i kanske något dygn eller två och några av spelarna gulat, andra spelare vunnit massor men börjat förlora  samt nya tillkommit eller återkommit.

När hela bordet följdaktligen var tiltat och utröttat och alla hade lånat av varandra, så dök dessa matadorer upp. Unga och fräsha och utvilade, med flipflops på fötterna och gymnastikkläder samt banarer och äpplen med sig, medans övriga bordet var i olika stadium av berusning, bakfylla och sömnlöshetens bleka ansikte.

Snacka om att göra sig själv till favorit!

Detta går fortfarande bra på internet. Det är bara börja bevaka borden, när ni ser någon som spelat riktigt länge, så är det ofta mycket bra att sitta vid samma bord, för misstagen blir garanterat fler. Dom trycker fel på knapparna, ser fel på färgerna, bluffsynar, slutar värdebeta, slutar variera sitt spel osv. Och när alla börjar jaga supertorsken, så tappar vargarna ofta focus på övriga bordet, och då går det helt plötsligt att vinna från samtliga spelare.

Internetpoker går enligt vetenskapliga studier endast att spela med maximal koncentracion i en timme, därefter avtar kapaciteten.( dock hörsägen, inget jag läst själv) men det kanske är svårt att följa, men spela mer än 4-5 timmar tror jag MYCKET sällan är lönsamt.

MVH Hatten