Lite tillägg här som jag glömde skriva innan…några av lagen hade tuffa matcher igår så det är inte svårt att föreställa sig att dom INTE vill springa idag, med tanke på återstående schema. Dom lagen är Kroatien, Danmark, Norge och Island.

Frankrike – Slovenien. Slovenernas enda chans är att spela snabbt snabbt snabbt. Jag tror inte det räcker mot Frankrike som kommer straffa dom. Samt att Slovenernas målis knappt tar ett skott från 9m. Målskillnaden kan bli väldigt viktig för Frankrike här med (se nedan). Jag tog Frankrike -3,5 1.9+ till liven och över 53,5 1.85. Svårt att välja vad jag ska reka så får bli 1 unit på båda, finns på bwin och nb.

Polen – Tjeckien. Tjeckerna har egentligen bara gjort en dålig match men mkt om inte allt hänger ju på att Jicha ska prestera. Jag tog +3,5 1.8 på tjeckerna att använda till liven. Inget jag rekar dock. Tar även 1 unit på Jicha u 8,5 mål 1.85 bwin till boken.

Danmark – Norge. Läskig match så jag håller mig borta. Om Kjelling och Mamelund inte träffar läktaren så kan Norge vinna. Danmark bättre och stabilare men målvaktsspelet har saknats hela EC. Vatne borta för Norge blir försvagning. Vinnaren här har bra läge för semi.

Tyskland – Spanien. Skulle vilja backa Spanien här eftersom tyskarna inte har något att spela för. Men gillar inte deras slappa stil så hoppar den. Totalen är lite hög så om jag kör denna live så sätter jag mig nog på underspelet och kollar vilken attityd tyskarna kommer ut med. Kan bli målfest med om tyskarna slappar. Kan tänkas att dom vilar Kraus med som är halvskadad.

Island – Ryssland. Upplagt för målfest, men Island har förbättrat försvaret och målisarna där har ju dagen IBLAND. Kan vara bra till livespel för över och handikapp på Island om dom får lite ledning tidigt, då kan det rinna iväg bra. Ryssland inget att spela för.

Kroatien – Österrike. Ganska ointressant match. Österrike bara hemmapubliken att spela för. Kroatien gör väl sitt jobb och vinner med en. Österrike väldigt ostabilt lag att livespela på. Alltid säkra upp och ta hem de vinster som finns. Inte chansa som jag gjorde i början på turneringen (mycket dyrt).

Om fortsättningen…
Polen har väldigt bra slagläge idag, vid vinst är dom klara för semi då Spanien inte kan komma ifatt (Polen vann inbördes). Om vi utgår från att Spanien och Frankrike vinner sina matcher idag, så måste Frankrike förmodligen ta poäng i sista mot Polen eftersom Spanien just nu har bättre målskillnad. Viktigt alltså då för Frankrike att fixa till målskillnaden idag.

I första gruppen är det ett riktigt getingbo. Kroatien och Island har bäst läge med två relativt enklare matcher idag. Mötet Norge – Danmark blir väldigt viktigt för båda lagen. Men även Kroatien kan faktiskt ryka om Danmark och Island vinner båda sina återstående. Och det är inget omöjligt scenario. Spännande värre alltså. Outrightspelet på Island till 50 ggr ser iaf levande ut.

/Bob