Ojojoj vilken choke. Led med Sverige och led lite åt att inte ha en dator med livespel i närheten. Alla underpresterar utom Lukas Karlsson, Doder får väl godkänt som håller lågan levande med några tokskott i slutet. Väldigt låg kvalité på matchen och ganska låg kvalité på läktarstödet med… Tyvärr fixar Sverige inte att knyta ihop säckar utan det verkar krävas att man är underdog för att kunna prestera.

Annat var det i Polen – Tyskland, en riktig kanonmatch med grym inramning. Polen hade järngrepp i hela matchen tills choken kom en kvart före slutet eller nåt. Inte ett utspel till kanterna på hela matchen och första för Polen kom som en väldigt läglig japan när det som mest behövdes. Kaufmann hade ätit skjut-frukost, lunch och middag innan match och drog på allt som rörde sig. Fick pris som Tysklands bästa spelare men vettefan om jag gett det till nån som skjuter 20 skott och petar in 7 av dom. Samma rörelse in i banan om och om igen och med inga alternativ. Måste bara vara en enkel match för Sveriges coacher att lösa. Vinst mot Tyskland så har Sverige iaf en liten chans om Polen sköter sitt.

I övrigt var väl största skrällen Ungern som ledde i stort sett hela matchen mot Frankrike. Ändå starkt av Frankrike att komma tillbaka där. Serbien gjorde samma sak mot Island. Kroatien och Norge blev väntat jämn. Ryssarna ryckte tidigt mot Ukraina och Danmark hade väl inga större problem med Österrike heller. Tjeckerna klar besvikelse tycker jag, så stora siffror ska det inte bli mot Spanien. Men Spanien kanske skärpt till sig i år, tuff grupp där iallafall som blir spännande att följa.

God färsköl serveras här med salta kringlor som heter nåt jag inte kommer ihåg.

/Bob